www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Pod Akropolí se rodí nová speciálka

25. dubna 2007 • 05:00

Organizátoři řecké Acropolis Rally zveřejnili první informace a snímky nové superspeciálky, která bude součástí čtyřiapadesátého ročníku legendární soutěže.

Na rozdíl od roku 2005, kdy se podobná zkouška uskutečnila na obrovském olympijském stadionu v Aténách, se letos pojede sice ve stejném městě, ale v naprosto odlišném areálu – v prostoru aténského dostihového závodiště.

3,2 kilometry dlouhá rychlostní zkouška „Hippodrome“ je do časového harmonogramu rally zanesena celkem třikrát. Poprvé jako čtvrteční zahajovací rychlostní zkouška, podruhé jako závěrečný test sobotní etapy a naposledy coby poslední měřený úsek celé rally, plánovaný na nedělní odpoledne.

Trať je nyní intenzivně testována a vychytávají se poslední nedostatky, aby byla dráha během prvního červnového víkendu v perfektním stavu. Závodiště Horse Racing Centre letos bude centrálním uzlem celé rally, neboť kromě zmíněné rychlostní zkoušky je do jeho prostor situováno i samotné ředitelství soutěže, servisní zóna a tiskové středisko.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist