www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally d'Italia - Sardegna (JRC)

Hänninen opět za volantem WRC

25. dubna 2007 • 06:00

Letošní účastník světového šampionátu produkčních vozů PC WRC, Fin Juho Hänninen, oznámil, že se zanedlouho opět posadí do vozu specifikace WRC. Stane se tak na květnové Rally Sardinia. První „WRC-start“ jezdce, který vyhrál v hodnocení produkčních vozů Švédskou rally (později byl kvůli neodpovídajícímu vozu vyloučen), se odehrál na severské Rally Norway; Juho tehdy jel s Mitsubishi Lancer WRC05.

„Květen pro mě bude hodně náročný, máme poměrně dost nabitý kalendář. Nejprve pojedeme s produkčním autem Argentinu a jen dva týdny poté nás čeká Itálie a v ní start s „wéercéčkem“,“ říká Hänninen. „Poté se přesuneme na další rally v Řecku, kde však pojedeme již opět s produkčním Lancerem.“

Hänninen loni na Sardinii vyhrál „enka“ a tak si letos hodně věří. Rád by zúročil loňské zkušenosti k umístění v top-8 a zisku bodů do hodnocení jezdců.

„V itineráři jsou některé vložky z loňska, to by mi mohlo pomoct. Naším jednoznačným cílem jsou bodované pozice. Doufám, že nás nezradí technika, jako se stalo v Norsku. Na tehdejším výpadku jsem se sám podstatně podepsal, proto je jednou z dalších met dovezení auta až do cíle,“ předpovídá Fin.

Hänninen v Norsku dokončil na sedmnáctém místě, které bylo následkem uvíznutí ve sněhové bariéře ke konci druhé etapy a následné problémy s motorem. V ostatních zkouškách pravidelně zajížděl časy v nejrychlejší desítce.

Finův Lancer WRC05 nebude ve startovním poli italské soutěže osamocen. S dalším exemplářem japonského speciálu pojede někdejší tovární jezdec Škody a Fordu, Hänninenův krajan Toni Gardemeister.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist