www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye de Wallonie

Francois Duval pojede s Porsche

26. dubna 2007 • 03:00

Se starty belgického jezdce Francoise Duvala v mistrovství světa to vypadá bledě, úplně ze soutěží však bývalý tovární jezdec Fodu či Citroënu nezmizí. Už na nadcházející Rallye de Wallonie se představí za volantem Porsche 911 GT3.

Pro Duvala to bude premiéra s vozem ve světě stále populárnější kategorie GT. Za volantem vozů spadajících do této kategorie jsme mohli vidět již Nicolase Vouilloze, Toni Gardemeistera, Francoise Delecoura či na Matadoru Pavla Valouška v roli předjezdce.

„Jsem velice rád, že budu moci zase startovat na nějaké soutěži. Navíc to bude v domácím šampionátu s vozem, se kterým zde dojel Patrick Snijers před dvěma lety na stříbrné příčce,“ nechal se slyšet Duval.

Jeho spolujezdcem bude John Muth, který v minulosti za volantem tohoto Porsche připraveném belgickou stájí Future World navigoval již řadu závodníků. Do svého portfolia může zařadit belgické soutěžácké legendy Patricka Snijers či Marca Dueze.

Rallye de Wallonie je třetím dílem letošního belgického šampionátu. Favority soutěže s centrem v Namuru budou vítězové obou předchozích soutěží Freddy Loix a Larry Cols, s vozem kategorie S2000 by se chtěl opět představit i Pieter Tsjoen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist