www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Donegal International Rally

Loeb pojede v Irsku

30. dubna 2007 • 03:00

Po finském jezdci Marcusi Grönholmovi, který se začátkem února zúčastnil Galway International Rally, se na zkušenou s irským asfaltem vydá i úřadující světový šampión Sébastien Loeb. Ten s Citroënem C4 WRC absolvuje Shell Donegal International Rally, pátý díl irského asfaltového mistrovství. Soutěž se pojede od patnáctého do sedmnáctého června.

Rally pořádá Donegal Motor Club a letos ji čeká už šestatřicátý ročník. Počátkem sedmdesátých let měla soutěž zcela odlišný charakter, její rychlostní zkoušky byly roztroušeny po celém irském ostrově. V té samé dekádě se Circuit of Donegal International Rally stala součástí Mistrovství Evropy a do galerie vítězů postupně přibývala jména jako Achim Warmbold, Ari Vatanen nebo Jimmy McRae. V poslední době je dominantím mužem soutěže Andrew Nesbitt, který od roku 1998 zvítězil celkem šestkrát, radost z vítězství me nedopřáli pouze v roce 1999 James Culen a v letech 2004 a 2005 Eugene Donnelly.

Nyní asfaltová výzva spolu s početnou skupinou irských specialistů na vozech WRC čeká i na francouzského šampióna. Zatímco pro Loeba jsou zatím irské silnice neznámou, pro jeho vůz typický uskákaný asfalt novinkou nebude. V loňském roce totiž Citroën C4 WRC v rámci vývojových testů vodil po tamějších úsecích britský jezdec Kris Meeke (fotografie ZDE).

Veškeré informace k Donegal International Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist