www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye de Wallonie

Wallonie bez Loixe, vítězný Cols bez problémů

30. dubna 2007 • 04:00

Před třetím podnikem belgického šampionátu, Rallye de Wallonie, byla situace na čele tabulky vzácně vyrovnaná, když vedli se shodným počtem bodů vítězové předchozích dílů Larry Cols a Freddy Loix. V okolí Namuru se však situace neočekávaně zlomila.

Na startu totiž chyběl Freddy Loix, kterému tým Reného Georgese nebyl schopen včas připravit Polo S2000. Po celou soutěž tak Larry Cols, který opět usedl za volant „áčkového“ Lanceru splácaného dohromady z několika různých evolucí (oficiálně je vydáván za tu osmou), neměl vážnějšího soupeře a bezpečně si připsal druhé vítězství v letošním belgickém šampionátu.

Stříbrnou příčku nakonec vybojoval Francois Duval, který zatím nedokázal dotáhnout do úspěšného konce plánované starty se Škodou Fabií WRC v Mistrovství světa a tak pro Walonii usedl alespoň do Porsche 911 GT3. I díky relativně slabé konkurenci, která v Belgii panuje, dokázal vybojovat druhé místo.

Třetí nejrychlejší byl Xavier Bouché, který vyměnil Octavii WRC za „áčkové“ Subaru Impreza. V cíli však byl diskvalifikován a na bronzovou příčku se tak dostala mladičká Melissa Debackere s Toyotou Celica GT-Four.

V úvodu soutěže se v popředí objevoval Pieter Tsjoen, který opět usedl do Fiatu Grande Punto S2000. První rychlostní zkoušku dokonce vyhrál, pak se držel na druhém místě. Na devátém testu jej však potkal dvojitý defekt, což znamenalo ztrátu téměř devíti minut a propad do hloubi výsledkové listiny. Mohutný finiš pak stačil jen na páté místo hned za Chrise Van Woensela s Nissanem 350 Z.

Ještě hůže dopadl Hubert Deferm s jediným vozem specifikace WRC, když musel po problémech s motorem své Imprezy WRC odstoupit. Stejný problém pak vyřadil i Krise Princena, který se však do té doby opět spíše jen trápil za volantem Renaultu Clio R3.

Výsledky Rallye de Wallonie

1. Larry Cols-Rene Dejalle (B) Mitsubishi Lancer Evo VIII 2:06.47.9

2. Francois Duval-John Muth (B) Porsche 911 GT3 +3:26.5

3. Melissa Debackere-Isidoor Smets (B) Toyota Celica GT-Four +5:03.7

4. Chris van Woensel-Rik Snaet (B) Nissan 350Z +6:57.1

5. Pieter Tsjoen-Kurt Heyndrickx (B) Fiat Punto S2000 +10:00.4

6. Francis Lejeune-Michel Rosa (B) BMW M3 +12:30.0

7. Frederic Beco-Olivier Didion (B) Citroën C2 R2 +13:01.0

8. Frederic Hebette-Benoit Moyersoen (B) Citroën Saxo VTS +13:18.3

9. Stephane Boelens-Bjorm Degandt (B) BMW M3 +13:36.0

10. Erik Vleminckx-Johan Vandeweyers (B) Mitsubishi Lancer Evo VI +14:21.0

Veškeré informace k Rallye de Wallonie naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist