www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Proflex Merwede Rally Hulst

Mezi tulipány nejúspěšnější van Eldik, Wevers vyloučen

3. května 2007 • 01:00

Na třetím podniku letošního nizozemského mistrovství, Proflex Merwede Rally Hulst, se místní fanoušci dočkali několika příjemných novinek ve startovním poli. O jedno z nich se postaral Mark Van Eldik, který během jara rozšířil svou sbírku týmových Imprez WRC o loňský model S12. Jedná se o exemplář po Chrisi Atkinsonovi, který s ním absolvoval tři soutěže MS.

Novinkou byly také dvě Fabie WRC týmu Erica Weverse, se kterými se na start postavil jednak sám majitel obou vozů, jednak jeden z jeho klientů René Kuipers. Wevers nedávno koupil ze Škody Motorsport čtyři Fabie WRC a spoustu náhradních dílů, jeden vůz obratem prodal do Dánska Kristianu Poulsenovi, který s ním chce mimo jiné absolvovat světové soutěže v Katalánsku a Irsku.

Dalšími vozy WRC ve startovním poli byl starší ve své době hodně nespolehlivý Lancer WRC Step2 Jaspera van den Heuvela či řada Imprez WRC různých specifikací, které do země větrných mlýnů přivezli zejména jezdci z Britských ostrovů..

Proflex Merwede Rally Hulst měla na programu tucet rychlostních zkoušek, celkem suverénně si na nich počínal van Eldik, když vyhrál rovnou desítku měřených úseků. O jediný zbývající skalp (jedna RZ byla zrušena) jej připravil jezdec Mitsubishi van den Heuvel. Stalo se tak na druhé vložce, bohužel tento výkon zůstal osamocen, neboť o dvě „erzety“ dál musel jezdec svého Lancera odstavit kvůli poruše turbodmychadla.

Na van Eldika nestačil ani Wevers, který si ale po odpadnutí van Heuvela držel celkem bezpečně druhé místo. Ani mu však nebyl dopřán úspěch a kvůli minutí jedné z průjezdních kontrol se Wevers při premiéře za volantem škodovky nedočkal celkem reálného věnce, nýbrž vyloučení. Ani druhému týmovému vozu se nedařilo, když Kuipers na RZ 6 havaroval.

Stupně vítězů tedy nakonec kromě van Eldika obsadili ještě Piet van Hoof s Lancerem VI skupiny A a Brit David Turnbull se Subaru Impreza WRC z roku 1998. Pěkný výkon předvedl předloňský účastník zlínské Barum Rally Jan de Winkel, který se svým fosforeskujícím Cliem S1600 měl ve finále celkové stupně vítězů na dosah jedné minuty a deseti sekund. Nejrychlejším jezdcem skupiny N se stal Johan Faes s „evo devítkou“.

Výsledky Proflex Merwede Rally Hulst

1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL) Subaru Impreza WRC S12 1:14.57

2. Piet van Hoof-Niels Leermarkers (NL/B) Mitsubishi Lancer Evo VI +4.30

3. David Turnbull-Ken Bills (GB) Subaru Impreza WRC S7 +5.00

4. Jan de Winkel-Radboud van Hoek (NL) Renault Clio S1600 +6.10

5. Johan Faes-Arie Lekkerkerker (NL) Mitsubishi Lancer Evo IX +6.26

6. Henk Bossem-Johan Findhammer (NL) Mitsubishi Lancer Evo VIII MR +6.42

7. Mark Steijger-Bart Hissink (NL) Mitsubishi Lancer Evo VIII +6.55

8. Hans Weiss-John Raven (NL) Volkswagen Golf IV Kit Car +7.19

9. Brian Madsen-Ole Frederiksen (DK) Peugeot 106 Maxi +7.19

10. Erik Moree-Pascal Meijs (NL) Mitsubishi Lancer Evo VIII +7.21

Veškeré informace k Proflex Merwede Rally Hulst naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist