www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally of the Lakes

Rally of the Lakes: MacHale na třetí

3. května 2007 • 11:00

Snad ještě nikdy v historii rally se nestalo, aby se na jedné soutěži vedle sebe postavili tři jezdci pocházející ze stejné rodiny. A navíc všichni s vozy kategorie WRC. Průlom se v tomto směru chystá na Rally of the Lakes v okolí Killarney, dalším podniku irského asfaltového mistrovství, a postarat by se o něj měla rodina nesoucí jméno MacHale.

Otec Austin a jeho dva synové Aaron a Gareth budou všichni startovat s vozy Ford Focus WRC. Přestože by tradice velela přenechat mladším techniku, kterou předtím otestuje zkušenější hlava rodiny, bude tomu v tomto případě naopak. Gareth pojede s Focusem WRC06, se kterým v únoru při Galway International Rally šlapal na paty hostujícímu Marcusi Grönholmovi.

Aaron odstartuje se starším modelem 2005 a otec Austin, který si z Kiilarney během své kariéry odvezl již tři vítězství, usedne do modelu 2003, se kterým mimo jiné startoval na letošní soutěži MS v Mexiku.

„Rally of the Lakes má pro nás speciální význam,“ říká Gareth. „Na této soutěži jsme vyrostli, když jsme chodili k rychlostním zkouškám pozorovat otce nebo mu pomáhat v servisu a nasávali tak atmosféru rally. Takže se sem vždycky rádi s celou rodinou vracíme.“

Justinův spolujezdec Paul Nagle k tomu říká: „V letošní sezoně startujeme na dvanácti podnicích Mistrovství světa a tento víkend jsme mohli být v Argentině. Jenže když se i taková soutěž kryje a Rally of the Lakes, je volba jasná – Killarney je můj domácí podnik a když si vybavím ty spousty fanoušků u trati a ohromnou podporu místního autoklubu, je pro mě velice důležité tu být.“

Gareth a Paul povezou na dveřích svého Fordu startovní číslo jedna a budou tak otevírat více než dvousetčlenné pole. Austin pojede jako osmý a Aaron sedmnáctý. Jak již bylo řečeno, vynechává Gareth argentinskou soutěž a v rámci MS jej opět uvidéme na italské Rally Sardinia.

Veškeré informace k Rally of the Lakes naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist