www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Targa Florio Rally

Targa Florio: Andreucci opět pokořil S2000

11. května 2007 • 06:00

Podruhé během letošní sezony italského mistrovství se Paolu Andreuccimu za volantem produkčního Mitsubishi Lancer Evo IX z RalliArtu Italy podařilo porazit speciály kategorie Super 2000; poprvé se tak ovšem stalo na asfaltovém povrchu.

Automobily nové kategorie S200 mají asfalt úplně nejradši, což se jasně potvrdilo například na nedávné Rally Mille Miglia, která otevírala letošní ročník Mistrovství Evropy. Tam dostal bývalý jezdec Fiatu Andreucci poměrně velký „obklad“ od úřadujícího šampióna starého kontinentu Giandomenica Bassa a pilota peugeotu Lucy Rossettiho.

Na dalším podniku italského mistrovství se však Andreucci mohl radovat, neboť oběma zmíněným soupeřům porážku z Miglie dokonale vrátil. Stalo se tak na legendární Rally Targa Florio, jejíž trať „Ucci“ projel v nejrychlejším čase a bez jakýchkoliv potíži. Celé pole konkurentů pouze sledovalo v dáli mizící zadní kapotu modrého Lanceru; Andreucci si tímto výkonem pořádně vylepšil své bodové konto, které mu nyní naprosto reálně umožňuje uvažovat o letošním italském titulu.

Tým RalliArt perfektně nastavil vůz, což spolu s novými pneumatikami Pirelli byla ideální kombinace pro sicilské silničky. Během první etapy si Andreucci počínal zcela suverénně; skládal vteřinku ke vteřince a na konci prvního dne vedl před bývalým týmovým kolegou Giandomenicem Bassem na Fiatu Punto S2000 o více než půl minuty. Dalšími v pořadí byli jezdci na Peugeotech 207 S2000 Alessandro Perico a Luca Rossetti. I přes nátlak, který vyvinul jezdec Fiatu během druhé etapy, se na čele celkové klasifikace nic nezměnilo. Dopomohl k tomu i defekt, který postihl Bassův fiat na poslední rychlostní zkoušce. Výsledný rozdíl mezi předloňským účastníkem zlínské Barum Rally a vítězství oslavujícím Andreuccim nakonec činil 22 sekund.

Andreucci se tak stal pětinásobným vítězem Targy Florio a v klasifikaci italského mistrovství se dělí s Giandomenicem Bassem o čelo tabulky. Jako třetí dojel do cíle v Palermu Luca Rossetti, kterého taktéž zdržela taktéž prasklá pneumatika. Svým výkonem jasně ukázal, že jeho výkony z Mille Miglia nebyly náhodné a mají vzrůstající tendenci.

Rally Targa Florio 2007 byla mimo jiné druhým dílem Trofeo Italiano Rally GT. Oproti prvnímu dílu, který se konal v rámci rally Mille Miglia, tentokrát do soutěže odstartovaly pouze tři vozy Porsche. Ty úspěšně absolvovaly všech osm rychlostních zkoušek, které byly pro závod vozů GT vyčleněny, největší radost měl v cíli vítězný Aldo Calabrini pilotující stuttgartský model Cayman.

Italský šampionát bude pokračovat během druhého červnového víkendu, kdy se pojede Rally del Valento.

Výsledky Rally Targa Florio 2007:

1. P. Andreucci-A. Andreussi (I) Mitsubishi Lancer Evo IX 1:48:20,1

2. G. Basso-M. Dotta (I) Fiat Punto Abarth S2000 + 22,0

3. L. Rossetti-M. Chiarcossi (I) Peugeot 207 S2000 + 46,8

4. M. Gamba-G. Guzzi (I) Mitsubishi Lancer Evo IX + 2:08,3

5. P. Longhi-M. Imerito (I) Subaru Impreza WRX N12B + 2:17,7

6. D. Medici-M. Cicognini (I) Mitsubishi Lancer Evo IX + 2:44,5

7. A. Aghini-M. Cerrai (I) Subaru Impreza WRX N12B + 2:45,8

8. A. Perego-D. De Luis (I) Mitsubishi Lancer Evo IX + 2:46,3

9. I. Paire-C. Mancini (I) Renault Clio S1600 +4:30,1

10. M. Runfola-S. Cimino (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +4:30,1

Veškeré informace k Rally Targa Florio naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist