www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - 23° Rally della Lanterna

Lanterna: hattrick „dvěstešestek“

14. května 2007 • 11:00

Devid Oldrati a Danilo Fappani na Peugeotu 206 WRC se stali vítězi dalšího podniku italského asfaltového mistrovství TRA, kterým byla během minulého víkendu 23°Rally della Lanterna.

Jejich úspěch byl výsledkem tuhého boje s posádkou Peugeotu 307 WRC, kterou tvořila dvojice Marco Silva a Giovanni Pina. Ta byla jedním z favoritů a doposud se držela na čele průběžné klasifikace šampionátu. V provincii Genova si však Silva svou situaci notně zkomplikoval, když v jedné z posledních zatáček celé rally svůj vůz nezvládl, narazil do svodidel a musel odstoupit.

Podobný osud potkal i Feliceho Re, jenž se se svou Fabií WRC připravovanou zlínským týmem JM Engineering nevešel na jeden z mostů a po poměrně velké ráně se rovněž musel se soutěží rozloučit.

Vráťme se ale k těm, kteří trať absolvovali úspěšně. Na celkovém druhém místě dojel Roberto Botta, který si po třetím místě na úvodní Aostě a vítězství na Rally di Alba připsal na svůj účet další pěkný výsledek.

Botta musel stříbrný stupínek bedlivě chránit před dotírajícím Peitrem Porrem, který soutěž dokončil na třetím místě – od toho druhého jej ve finále dělily pouhé čtyři desetiny sekundy. Unikátní je, že všichni jezdci na stupních vítězů startovali s vozy Peugeot 206 WRC – jeden z nejúspěšnějších vozů kategorie WRC v historii se tak i na stará kolena dočkal obdivuhodného hattricku.

Čtvrté místo obsadil Paolo Ciuffi jedoucí premiérově s Fordem Focus WRC, který dříve pod vedením Václava Pecha jezdil v českých rally. Pikantní je, že Ciuffi neměl před soutěží možnost vůz vyzkoušet a nastavit a svou novou techniku poznával až na samotných rychlostních zkouškách.

Nejrychlejší pětici uzavřel Marco Bernardelli s Fiatem Punto S2000. Necelou čtvrt minutu za ním skončil nejrychlejší jezdec s vozem Super 1600 Marco Blanc s Renaultem Clio. V dobrém světle se při svém italském debutu předvedl novější model Clia s přídomkem R3, který po asfaltech provincie Genova vodil Roberto Vescovi. Vůz v jeho rukách zajížděl zajímavé časy, v celkové klasifikaci z toho bylo celkově třinácté místo se ztrátou pěti a čtrvt minuty na nejrychlejší vůz WRC.

Součástí Rally della Lanterna byl i pohárový závod Trofeo Abarth Adler Plastic, který se tentokrát stal kořistí Andrey Ziviana na Fiatu Punto S1600. Jako druhý dojel Davide di Benedetto s poněkud exotickým Fiatem Panda Kit Car.

Výsledky 23°Rally della Lanterna

1. D. Oldrati-D. Fappani (I) Peugeot 206 WRC 1:35:13,7

2. R. Botta-G. Calleri (I) Peugeot 206 WRC +27,9

3. P. Porro-P. Carenelutti (I) Peugeot 206 WRC +28,3

4. P. Ciuffi-M. Perna (I) Ford Focus WRC +1:14,3

5. M. Bernardelli-G. Romei (I) Fiat Punto S2000 +2:51,2

6. M. Blanc-F. Zanella (I) Renault Clio S1600 +3:04,2

7. F. Gasperetti-F. Ferrari (I) Citroën C2 S1600 +3:26,5

8. F. Laganda-F. Guzzardi (I) Mitsubishi Lancer Evo IX +4:16,5

9. A. Zivian-D. Araspi (I) Fiat Punto S1600 +4:30,7

10. E. Arbetti-L. Rossi (I) Renault Clio S1600 +4:38,5

Veškeré informace k Rally della Lanterna naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist