www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally d'Italia - Sardegna (JRC)

Villagra se chystá na premiéru ve WRC

15. května 2007 • 05:00

Federico Villagra má před sebou velkou výzvu. Už o tomto víkendu poprvé pojede soutěž Mistrovství světa s vozem WRC coby dvojka týmu Munchi's Ford World Rally Team. Argentinec, který v červeno-bílém fordu nahrazuje Juana Pabla Raiese, na sebe výrazně upozornil na své nedávné domácí soutěži zařazené do MS, kde za volantem produkčního mitsubishi vyhrál klasifikaci PC WRC a v celkovém hodnocení obsadil deváté místo.

Villagra si Ford Focus WRC06 poprvé vyzkoušel včera, když absolvoval týmový test před Rally Sardinia. Dle jeho slov by rád dosáhl na nějaké body, avšak prvořadou metou je při premiéře s vozem WRC dojet bez problémů až do cíle.

„Jsem velice šťastný, že jsem se stal součástí tohoto projektu a budu se snažit podat co nejlepší výkon. Ideální by bylo vybojovat nějaké body pro tým Munchi', avšak asi se budu hlavně sžívat s novým autem. WRC je pro mě něco nového, vůz je mnohem silnější, než na co jsem byl doposud zvyklý,“ říká Villagra.

„Na Sardinii jsem nikdy nejel, ale velice se tam těším. Slyšel jsem, že se ta rally v něčem podobá Argentině, to by mi mohlo pomoci. Je to pro mě docela složitá situace, nový vůz, nové prostředí… Popravdě zatím nevím, co od toho mám čekat, ale předpokládám, že s Focusem bude vše mnohem rychlejší a rally bude vyžadovat mnohem větší míru koncentrace. Chtěl bych projet celou soutěží, abych si na vůz co nejrychleji zvykl,“ doplňuje Argentinec.

Jen pro úplnost, Federico Villagra je bývalý motokrosař, který do rally přešel v roce 1997. Od té doby výrazně promlouvá do dění na argentinské rally-scéně. Je šestinásobným držitelem titulu Mistra Argentiny, jeho série trvala bez přerušení od roku 2001 do 2006. Rally Sardinia bude jeho čtrnáctým startem na soutěži Mistrovství světa. Ve Fordu Focus WRC06 týmu Munchi's jej bude navigovat jeho krajan Jorge Perez Companc.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist