www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Duval v Řecku – skutečnost nebo další mediální bublina?

16. května 2007 • 01:00

Podle čerstvých oficiálních zpráv by se měl Francois Duval postavit na start červnové Akropolis Rally. Tým First Motorsport již údajně má k dispozici trojici fabií WRC a nic by nemělo bránit konečně zahájit Duvalův několikrát odložený program v letošním Mistrovství světa.

Manažer Firstu Willy Collignon se během dubna pokoušel najít náhradní vozy pro svůj tým poté, co Škoda Motorsport původně rezervované kusy kvůli opožděné platbě ze strany Firstu prodala nizozemskému týmu Wevers Sport.

V dílnách Firstu se podle vedení mají nacházet tři Škody Fabia WRC, což částečně dokládají fotografie zveřejněné na oficiálním webu týmu. O původu vozů zatím není nic známo, na snímcích je ovšem vidět fabia týmu Errepi Racing, se kterou letos třikrát startoval Felice Re v italském asfaltovém mistrovství a kterou měl ještě nedávno ve správě zlínský JM Engineering. Tento vůz byl mimochodem minulý víkend na Rally della Lanterna vážně poškozen při havárii.

Nyní probíhá příprava jednoho z vozů tak, aby s ním Duval mohl za dva týdny odstartovat do řecké soutěže. Ještě předtím by se však měl uskutečnit dvoudenní šotolinový test, situovaný do jižní Francie. Během těchto zkoušek by si také Duval měl poprvé vyzkoušet svého nového spolujezdce Jeana Francoise Elsta.

Je otázkou, zda poněkud tajemný sponzor Pyramid Technology konečně dal k dispozici slíbené finance, nebo zda se jedná o další pokus, jak celý projekt i přes Duvalovu neúčast v MS udržet v povědomí veřejnosti. Nezbývá, než čekat, jestli se modrobílá Škoda skutečně za dva týdny objeví na startu pod Akropolí.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist