www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally d'Italia - Sardegna (JRC)

BF Goodrich na Sardinii uvede novou pneumatiku

16. května 2007 • 05:00

Pneumatikářká společnost BF Goodrich oznámila, že na nadcházejícím podniku Mistrovství světa, italské Rally Sardinia, dodá týmům nový typ gum.

Po loňských neblahých zkušenostech se vývojové oddělení BF Goodrich vrhlo do práce a během zimy vyvinulo inovovanou pneumatiku, jejíž extrémně tvrdá směs by měla lépe odolávat specifickému šotolinovému povrchu, který je na Sardinii velice drsný a dává gumám pořádně zabrat. Nový produkt byl během jara testován továrními týmy a podle zjištěných dat lze konstatovat, že pneumatika, skrývající se pod názvem „gForce Gravel 10“ má o zhruba dvacet procent větší životnost.

„Přestože jsme jediným dodavatelem pneumatik, což by papírově mohlo znamenat, že se nemusíme v rámci konkurenčního boje snažit o zlepšování našich pneumatik, pracujeme neustále na evoluci gum BF Goodrich,“ říká Matthieu Bonardel, manažer oddělení BF Goodrich pro rally. „Nemění to ani fakt, že tato sezóna MS je pro nás na několik následujících let poslední. Vždy se budeme pokoušet posunout vlastnosti našich pneumatik dopředu, ať se jedná o rally, dálkové raidy či třeba motocyklové závody na okruzích.“

„Nová konstrukce měla premiéru už v Mexiku, na Sardinii však poprvé vyjede obalena do nové tvrdé směsi. Pro italskou soutěž je povolen jen jediný vzorek pneumatik, takže jsme se museli držet vzoru standardní gumy g-Force Gravel. Naše úsilí bylo zaměřeno na zúročení nových výhodných vlastností pneumatiky, aniž by se zhoršily jakékoliv jiné aspekty,“ dodává Bonardel.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist