www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Terre de Provence

Cuoq počtvrté zlatý v Provence

17. května 2007 • 04:00

Maximální možný počet bodů má na svém kontě Jean Marie Cuoq, když vyhrál i druhý podnik francouzského šotolinového mistrovství, Rallye Terre de Provence. Tato soutěž se stala Cuoqovou kořistí již počtvrté v řadě – jedenkrát zde zvítězil se Subaru, třikrát s Peugeotem (naposled s modelem 307 WRC). Jezdec, který na sebe svými časy upozornil i při ojedinělém startu v Mistrovství světa na letošním Monte, zvítězil o minutu a deset sekund před druhým Arnautem Morelem na „áčkovém“ Mitsubishi Lancer Evo IX týmu Guy Colsoul Rallysport.

Šotolinová rally byla poměrně dramatická, a to nejen po sportovní stránce. Před startem soutěže totiž skupina ekologů podala protest proti jejímu konání a celý případ šel k soudu v Marseille. Ten se však nakonec přiklonil na stranu organizátorů a pouhý den před zahájením soutěže vydal verdikt umožňující odstartování rally.

Vicemistr loňského šotolinového seriálu Arnaud Mordacq měl pro letošní ročník obstaranou Cordoba WRC, leč už před druhým podnikem roku 2007 musel z finančních důvodů odhlásit svou účast a je otázkou, zda se letos ještě někde objeví. Cuoq tak přišel o největšího konkurenta a s jasnou převahou toho využil, když vyhrál všech šest sobotních rychlostních zkoušek. Druhého Morela za sebou nechal o minutu a osmatřicet sekund. Cíl první etapy nespatřil Bryan Bouffier na Lanceru Evo IX. Bývalý člen týmu Peugeot Espańa a loňský účastník totiž na RZ 4 vylomil kolo a se soutěží se musel rozloučit.

Nedělní etapa měla hořkou příchuť pro Juliena Pressaca. Po sobotní části hájil sedmou pozici, devět sekund za Imprezou Bernarda Munstera. Ještě před startem první nedělní vložky se však na Peugeotu 207 S2000 vyskytla porucha motoru a loňský účastník JWRC taktéž mohl balit. Druhý den nezastihl Cuoqův Peugeot 307 WRC v dobré kondici, po celou dobu jej trápily problémy z brzdami. Cuoq ztratil zhruba půl minuty ze svého náskoku, dříve vybudovaná rezerva mu však umožnila relativně bezpečné dojetí pro vavříny za první místo. „Dnes nás trápily drobné problémy, což nás trochu přibrzdilo. Ale i bez nich bychom jeli trochu volněji. Přeci jen hned příští víkend startujeme na asfaltové Rallye Alsace Vosges, takže jsme nesměli nijak výrazně ublížit vozu.“

Šotolinové mistrovství Francie bude pokračovat na přelomu června a července, kdy se pojede Rallye Terre du Diois.

Výsledky 28. Rallye Terre de Provence

1. Jean-Marie Cuoq-Pascal Duffour (F) Peugeot 307 WRC 1:30:19,7

2. Arnaud Morel-Olivier Belot (F) Mitsubishi Lancer Evo IX +1:10,6

3. Frederic Savan-Aymeric Duchemin (F) Toyota Corolla WRC +1:21,3

4. Stephane Chambon-Antoine Paque (F) Subaru Impreza WRX STI +2:05,5

5. Alain Deveza-Guy Tezenas (F) Subaru Impreza 555 +2:56,3

6. Bernard Monster-Nicolas Gilsoul (B) Subaru Impreza WRX STI +2:56,9

7. Michel Sambourg-Louis Biet (F) Subaru Impreza WRC +3:08,4

8. Dominique Bruynee-Jean-Charles Descamps (B/F) Toyota Corolla WRC +3:26,9

9. Thomas Prive-Patrice Zurro (F) Mitsubishi Lancer Evo VI +4:00,3

10. Arnaud Auogyard-Nicolas Baudin (F) Renault Clio R3 +4:22,7

____________________________________________

Veškeré informace k Rallye Terre de Provence naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist