www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally d'Italia - Sardegna (JRC)

Prokop nadále na třetí příčce JRC

19. května 2007 • 21:40

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem si během druhé etapy Italské rally udrželi pozici na stupních vítězů juniorské klasifikace za dvojicí jezdců Suzuki Aavou a Anderssonem. Absolutně si polepšili o dvě místa, na sedmnáctou pozici.

Martin Prokop si během úvodní sekce druhé etapy počínal profesorsky. Na úvodní dvojici Anderssona a Aavy pomýšlet nemohl, přesto si třetím a dvojicí čtvrtých časů kontroloval třetí příčku. Za jeho zády se postupně vystřídali Burkart, Rautenbach a po RZ9 opět německý závodník. Náskok českého dua narostl na necelé dvě minuty.

Ve druhé sekci si Prokop s Tománkem třikrát 'počíhali' na čtvrté časy, když opět platilo pravidlo z první sekce. Pořadí na čtvrtém místě se měnilo jak přesýpací hodiny a náskok české dvojice neustále narůstal. Burkarta na čtvrtém místě nejprve přeskočil Mölder a po závěrečném testu dne Sandell. Ztráta úřadujícího juniorského šampióna činí před poslední etapou více než dvě a půl minuty.

„Naše strategie byla vzhledem k vývoji závodu v ranní i odpolední sekci stejná. Jet na jistotu a vyvarovat se defektu či výletu mimo trať. Aava i Andersson stále jedou na hranici rizika, oba navíc dnes měli obrovské štěstí, když ve stejném místě vypochodovali z trati a Aava málem urazil kolo. Sandell se ráno rovněž pokusil o útok, ale hned udělal kolo. Nám naopak vše vycházelo podle plánu a s průběžným výsledkem jsem maximálně spokojen,“ komentoval druhý den Martin Prokop.

V poslední etapě jsou na programu dva průjezdy trojice kratších rychlostních zkoušek, které posádky absolvují bez servisní asistence (ani výměny pneumatik).

„Taktika bude stejná i nadále. Body potřebujeme jako sůl. A tak věřme, že citroën vydrží zdárně až do cíle. Zítřejší vložky jsou kratší. Jedna se jede částečně v lomu, další dvě jsou spíše rychlejšího charakteru,“ uvedl jihlavský jezdec.

-pr- ; foto: Petr Frýba
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist