www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Sezoens Rally

Cols má belgický titul na dosah

22. května 2007 • 02:00

Velice pestré a na atraktivní jména bohaté startovní pole se sešlo při dalším podniku mistrovství Belgie, Sezoens Rally. Ani tentokrát však nikdo nestačil na Larryho Colse s „áčkovým“ lancerem z týmu Guy Colsoul Rallysport, který tak bezpečně vede průběžnou klasifikaci seriálu. Nejvíce se mu přiblížil celkově druhý Freddy Loix, který s Polem S2000 zaostal o minutu a jedenadvacet sekund. Cols vyhrál na deseti rychlostních zkouškách, pouze dvě zbývající přenechal bývalému továrnímu jezdci týmů Mitsubishi, Hyundaie a Peugeotu Loixovi.

Měsíc před závěrem šampionátu, který obstará mezinárodní Ypres Rally, se proti Colsovi postavila skutečně silná smečka soupeřů. Loix dostal k dispozici nejnovější verzi Pola S2000, belgická legenda Patrick Snijers pro změnu usedl do lanceru Evo VIII skupiny A připraveného týmem JDR. Cols se však se svou konkurencí nemazlil a sekundy ztráty jim přihazoval po desítkách.

Už po první sekci vedl o více než půl minuty před Loixem, Snijers měl ztrátu ještě o deset sekund větší. Během druhé sekce Loix dostal dalších dvacet a Snijers rovnou minutu. Pilot, jehož diváci mohli v devadesátých letech ještě v barvách Bastosu vidět na tratích zlínské Barum Rally, nakonec skončil neslavně – na RZ 9 odešlo těsnění pod hlavou motoru a Snijers musel vzdát.

„Z našeho pohledu rally proběhla téměř bezchybně,“ řekl v cíli Larry Cols. „Trochu nás zaskočila RZ 2, která se jela z třiceti procent na šotolině. Na slickách to hodně klouzalo, ale alespoň jsme pobavili diváky.“

„Larry měl perfektní start do soutěže, hned od počátku jel v tempu,“ hodnotil druhý Freddy Loix. „My jsme dopláceli na dlouhé rovinky, kde jsme měli malou maximální rychlost a často se dostávali do omezovače; tam mělo Larryho silné mitsubishi jasně navrch. Na druhou stranu jsme mohli dobře poznat, jak se chová nový vylepšný motor, byla to dobrá zkouška před Ypres Rally.“

Jako třetí skončil Holanďan Wout Hazeleger, který startoval s ex-továrním Mitsubishi Lancer Evo 6.5 po Tommim Mäkinenovi. Smůlu měl Kris Princen, kterého na RZ 3 postihl defekt; jezdec ztratil přes sedm minut. Do cíle nedojel Nissan 350 Z Chrise van Woensela, ve kterém se pokazily transmise. Podobně skončil i Gunther Monnens - jeho lancer Evo IX z týmu Boba Colsoula vyřadila poškozená převodovka.

Výsledky 31. Sezoens Rally

1. Larry Cols-Filip Godde (B) Mitsubishi Lancer Evo VIII 1:32:18

2. Freddy Loix-Robin Buysmans (B) Volkswagen Polo S2000 +1:21

3. Wout Hazeleger-Bert van Bloemendaal (NL) Mitsubishi Lancer Evo 6.5 +4:00

4. Ronald Leemans-Remco van Overdijk (NL) Mitsubishi Lancer Evo VI +5:34

5. Melissa Debackere-Isidoor Smets (B) Toyota Celica GT-Four +6:15

6. Johan Faes-Arie Lekkerkerker (NL) Mitsubishi Lancer Evo IX +6:53

7. Hein Junkers-Hein Verschuuren (NL) Mitsubishi Lancer Evo 6.5 +6:59

8. Marc Turrion-Geert Herbots (B) Mitsubishi Lancer Evo IX +7:13

9. Kris Princen-Eddy Smeets (B) Mitsubishi Lancer Evo IX +8:54

10. Nelis Verkooijen-Wim Vleugels (NL/B) Subaru Impreza WRX STI N12 +8:56

________________________________________________________

Veškeré informace k Sezoens Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist