www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Alsace Vosges

Cuoq: Co víkend, to triumf

22. května 2007 • 04:00

Jen týden po úspěchu na šotolinové Rallye Terre de Provence si Jean-Marie Cuoq s Peugeotem 307 WRC narychlo přestavěným na asfaltovou specifikaci dojel pro další triumf - tentokrát zvítězil v Rallye Alsace Vosges, druhém podniku francouzského asfaltového mistrovství. Největším soupeřem mu byl Patrick Henry, na stupních vítězů dva rivaly, kteří se prali o konečné prvenství až do cíle poslední rychlostní zkoušky, doplnil David Salanon; všichni jeli na „třistasedmičkách“.

Na startu se objevilo z pohledu našince neuvěřitelných sto jedenaosmdesát posádek, deset z nich mělo k dispozici vozy kategorie WRC, přičemž pět z nich byly „velryby“ 307 WRC. Benoit Rousselot se postaral o premiéru menší „dvěstěsedmy“ Super 2000 na francouzských asfaltech, ve stejné kategorii jej doplnili ještě Jerome Grosset-Janin a Claude Chossat s Fiaty Punto S2000.

Do soutěže vstoupil nejrychlejším časem Patrick Henry, který zvítězil ve 2,4 kilometru dlouhé speciálce v Epinalu, třetí místo ukořistil bývalý rallycrossový jezdec Grosset-Janin. Cuoq šel nocovat jako pátý, jeho hlavní útok byl plánován až na následující ráno, kdy mělo začít skutečné závodění. A tak se také stalo. Po RZ 4 vystřídal Henryho na špici průběžného pořadí, kde však vydržel jen do sedmé „erzety“. Druhý průjezd epinalskou speciálkou opět patřil Henrymu a před závěrečnou částí měl jezdec modré „velryby“ týmu Bozian náskok 3,2 sekundy před pilotem bílého kolegy se lvem ve znaku.

V neděli došlo na nejtužší boje. Henry sice přišel o vedení až dva testy před koncem, ale i předtím na něj Cuoq velice usilovně dorážel. Před poslední zkouškou, kterou byl sedmadvacetikilometrový úsek Corcieux 2, oba rivaly dělily pouhé tři desetiny sekundy. Cuoq byl nakonec o 2,7 sekundy rychlejší a zaslouženě zvítězil. „Na toto prvenství jsem neskutečně hrdý,“ řekl Cuoq. „Poslední RZ byla „zkouškou pravdy“, musel jsem se maximálně zkoncentrovat. Ale konečný výsledek má své kořeny i v předešlých testech, kde jsme naštěstí neudělali žádnou zásadní chybu a neměli problémy s vozem.“

Co se počtu vyhraných zkoušek týče, dopadla soutěž pro Cuoqa i Henryho remízou 6:6. „Musím Jeanu-Marie vyseknout poklonu, jel naprosto perfektně,“ uznal v cíli druhý Patrick Henry. „Zvítězil jen o chlup, ale byla to parádní bitva a zároveň velký nápor na nervy.“

Bronzový s více než dvouminutovou ztrátou skončil David Salanon s Peugeotem 307 WRC týmu BSA. Štěstí spatřit cíl však naopak neměli například Benoit Rousselot, jenž se svým Puntem S2000 vylétl z tratě RZ 3, či Francois Delecour, který své Porsche musel odstavit kvůli poruše motoru; nejrychlejším vozem kategorie GT se tak stal podobný vůz vedený Gillesem Nantetem.

[B]Výsledky 23. Rallye Alsace Vosges

1. Jean-Marie Cuoq-David Marty (F) Peugeot 307 WRC 1:40:27,1

2. Patrick Henry-Magali Lombard (F) Peugeot 307 WRC +3,0

3. David Salanon-Céline Combronde (F) Peugeot 307 WRC +2:10,3

4. Eric Mauffrey-Marielle Grandemange (F) Peugeot 306 Maxi +4:30,4

5. Patrick Rouillard-Guilhem Zazurca (F) Toyota Celica GT-Four +6:12,8

6. Alain Vauthier-Francois Ravault (F) Peugeot 206 WRC +6:19,9

7. Benoit Rousselot-Thibault Gorczyca (F) Peugeot 207 S2000 +6.31,0

8. Christian Jaquillard-Christiane Jaquillard (CH) Ford Focus WRC +7:10,6

9. Gilles Nantet-René Belleville (F) Porsche 911 GT3 +7.23,9

10. Armando Pereira-Karine Gehin (F) Peugeot 307 WRC +7:53,4

________________________________________________________

Veškeré informace k Rallye Alsace Vosges naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist