www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally d'Italia - Sardegna (JRC)

FIA odstřelila Carlssona

22. května 2007 • 03:00

Jezdec týmu OMV Kronos Citroën, Daniel Carlsson, byl po vystoupení na italské Rally Sardinia vyloučen Mezinárodní automobilovou federací z Mistrovství světa a letos už do žádné soutěže MS oficiálně nesmí odstartovat – ať už v týmu Kronos, či jakémkoliv jiném. Poněkud paradoxní divadlo v situaci, kdy právě to měl Švéd, byť nedobrovolně, v plánu…

Carlsson v Itálii odstoupil před startem první rychlostní zkoušky a okomentoval to „osobními důvody“. Všeobecně se však vědělo, že za vším stojí Švédovy problémy s nedostatkem financí a že se jeho letošní působení v MS blíží ke konci. Carlsson proto pouze jedenkrát a velmi vlažným tempem absolvoval povinný shakedown a následný přejezd přes startovní rampu. Důvodem, který si však FIA hodně kontroverzně vybrala pro jeho vyloučení ze seriálu, byla nakonec „neúčast na seznamovacích jízdách“.

Daniel Carlsson je z celé aféry značně zklamán a vyjádřil názor, že by se FIA měla raděj snažit přilákat mladé jezdce do šampionátu a ne je podobnými rozhodnutími zastrašovat a odrazovat. Jezdec se nyní rozhoduje, zda se proti verdiktu odvolá či nikoliv.

Složitou situaci také řeší samotný tým Kronos. Ten se musí se dvěma vozy zúčastnit minimálně deseti soutěží, aby mohl bodovat do klasifikace značek Manufacturer 2. Šéf týmu Marc van Dalen by tedy měl co nejrychleji sehnat náhradního pilota disponujícího patřičným rozpočtem. V současné chvíli má Kronos za sebou čtyři bodované podniky, jestli se k nim však Sardinie bude nakonec počítat, to zatím nikdo neví.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist