www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Zulu Rally

Zulu Rally ruší kandidaturu do WRC

23. května 2007 • 02:00

Jihoafrická Zulu Rally, která se spolu s Rally Cyprus a Rajdem Polskim ucházela o zařazení do Mistrovství světa pro rok 2008, v minulých dnech oficiálně zrušila svou kandidaturu. Hlavním důvodem je nedostatek financí, který je potřeba Mezinárodní automobilové federaci za přídomek „kandidátská soutěž“ zaplatit.

„Je nám velice líto, že věci došly do tohoto stavu,“ řekl ředitel závodu Richard Leeke. „Zkoušeli jsme všechny možnosti, jak tomu zabránit, ale okolnosti nás nakonec dostaly do situace, ve které bylo zrušení kandidatury jediným východiskem.“

Zulu Rally se pojede již tento víkend a bude zařazena jak do mistrovství Afriky, jehož bude pátým pokračováním, tak do šampionátu Jihoafrické republiky, kde bude tvořit třetí díl. Na seznamu přihlášených padesát posádek, z toho šest je přihlášených do Mistrovství Afriky. Mezi favority určitě budou patřit Muna Singh a dosavadní vládce letošního afrického šampionátu Conrad Rautenbach; oba pojedou ve vozech Subaru. Proti nim se postaví osm speciálů kategorie Super 2000 – čtveřice Volkswagenů Polo a stejný počet Toyot RunX.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.05.2007 19:43
Mara
Tak takhle to mají poláci jisté.
23.05.2007 12:02
Ricardo - moderátor
Osobne si myslim, ze FIA stejne nikdy nic nedocvakne. Sve ma a to ji staci...
toplist