www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rajd Polski (ME)

Kościuszko vyzkouší český Lancer Evo IX

23. května 2007 • 05:00

Polský jezdec Michał Kościuszko a jeho navigátor Maciek Szczepaniak budou mít začátkem června poprvé možnost vyzkoušet jízdu s vozem třídy N4. Při dalším podniku Mistrovství Evropy, kterým bude v okolí Mazurských jezer konaný Rajd Polski, totiž osedlají Mitsubishi Lancer Evo IX pocházející z dílen českého týmu TRT. Ten se rovněž stará o přípravu Renaultu Clio S1600, se kterým se Kościuszko účastní letošního juniorského šampionátu JRC.

Při zatím posledním vystoupení však posádka příliš štěstí neměla, na Sardinii doplácela především na různé technické problémy francouzského speciálu. Již po prvních kilometrech šotolinových tratí se objevily problémy s brzdami a zavěšením, cíl první etapy nakonec vůbec nespatřili kvůli poruše motoru.

Díky systému SupeRally Poláci nastoupili do sobotní etapy, ale ani ta je nezbavila problémů s technikou, tentokrát nástrahy sardinské šotoliny nepřežil jeden z tlumičů. Kościuszko podruhé využil systému SupeRally a alespoň v poslední den jihoevropské soutěže se mohl bez potíží svézt, čemuž nasvědčovaly časy na úrovni Béreše či Prokopa. V rámci klasifikace JRC nakonec dojeli na dvanáctém místě.

„Na Sardinii jsme měli obrovskou smůlu. Od samého začátku nás zlobilo auto a prakticky jsme neměli šanci zasáhnout do bojů o body do JRC. Další start v rámci juniorského mistrovství je až za dva měsíce, které budou využity na opravení a doladění auta. Mezitím pojedeme ještě na domácím Rajdu Polském, kde však budeme startovat s produkčním mitsubishi,“ řekl Kościuszko.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist