www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Bosch Super plus Rallye

Wittmann opět na trůnu

23. května 2007 • 04:00

Šest let po posledním triumfu „Císaře“ Franze Wittmanna se celkového vítězství v automobilové soutěži dočkal i jeho syn, Franz junior. Stalo se tak v okolí Freidbergu, kde se konala Bosch Super Plus Rallye zařazená do mistrovství Rakouska. Podobně se však mohl radovat i celkově druhý Raimund Baumschlager – s produkčním mitsubishi totiž vyhrál oficiální Divizi 1, ve které „áčkový“ lancer Wittmanna juniora nemůže bodovat; „Mundl“ se díky tomuto úspěchu posunul na první příčku rakouského mistrovství.

Jen pár dní před zahájením přišla rally o jednoho z největších favoritů. Achim Mörtl nejprve své zdravotní problémy diagnostikoval jako chřipku, se kterou chtěl jezdec původně vyrazit do boje s časem a soupeři. Návštěva lékaře však odhalila zápal plic a jezdec Subaru Rally Teamu Austria dostal kategorický zákaz zúčastnit se rally.

Páteční etapa skončila lépe pro Baumschalgera, který nakonec přeskočil Wittmanna o 3,8 sekund. Třiadvacetiletý jezdec původně diktoval tempo během celého dne, avšak na zšeřelých večerních zkouškách, zejména na dvacetikilometrovém testu Rohrbach – Kleinschlag, kvůli zhoršenému zraku přišel o několik sekund.

Hned zpočátku následujícího dne se však Wittmann vrátil zpět do čela a počínaje šestou rychlostní zkouškou již před sebe nikoho nepustil. Připsal si tak své historický první vízězství na soutěži Mistrovství Rakouska. „Nezáleží na tom, zda mám body či nikoliv. Samotné vítězství má pro mě obrovskou hodnotu,“ říká syn dvanáctinásobného mistra Rakouska. „Musím přiznat, že druhý den také neproběhl úplně bez komplikací. Dvakrát jsme byli venku, ale naštěstí se nám pokaždé podařilo vrátit se rychle na trať.“

„S výsledkem jsem spokojený,“ řekl v cíli druhý Raimund Baumschlager. „Z naší strany to bylo maximum. Franz jel sice starší specifikací mitsubishi, než je naše Evo IX, ale „á-osmička“ je o poznání silnější, než naše produkční auto. I přesto jsme získali maximum bodů a vedeme celé mistrovství. Myslím, že lépe se to vyvinout nemohlo.“

[B]Výsledky Bosch Super Rallye 2007

1. Franz Wittmann Jr.-Bernhard Ettel (A) Mitsubishi Lancer Evo VII 1:39:06,7

2. Raimund Baumschlager-Thomas Zeltner (A) Mitsubishi Lancer Evo IX +18,5

3. Andreas Waldherr-Richard Jeitler (A) Volkswagen Golf Kit Car +47,0

4. Toto Wolff-Gerald Pöschl (A) Mitsubishi Lancer Evo VIII +1:23,2

5. Kris Rosenberger-Tina-Maria Monego (A) Volkswagen Golf Kit Car +3:55,8

6. Hannes Danzinger-Pia-Maria Schirnhofer (A) Volkswagen Golf Kit Car +4:05,8

7. Walter Kovar-Werner Kohlbacher (A) Mitsubishi Lancer Evo VII +4:31,4

8. Waldemar Benedikt-Elisabeth Hellinger (A) Peugeot 206 S1600 +6:12,9

9. Herbert Breiteneder-Günther Schmirl (A) Seat Ibiza Kit Car +6:42,8

10. Michael Böhm-Martin Sztachovics-Tomasini (A) Fiat Stilo JTD +9:28,7

________________________________________________________

Veškeré informace k Bosch Super Rallye naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist