www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - INA Croatia Rally (ME)

Chorvatsko krátce před startem

24. května 2007 • 19:00

Před dnešním slavnostním startem 34. ročníku Croatia Rally se v tiskovém středisku soutěže odehrála krátká tisková konference, jíž se zúčastnili dva z favoritů soutěže Simon Jean-Joseph a Demitar Iliev.

Simon Jean-Joseph byl velmi pozitivně naladěn, zvláště proto, že se svým Citroenem C2 S1600 dnes zajel nejrychlejší čas na oficiálním shakedownu.

„Pro mě je tato soutěž nová a navíc jsem poprvé i Chorvatsku. Dočkali jsme se tu vřelého přijetí a pokud jde o počasí, je tu podobné horko, jako v Karibiku. Doufám jen, že o víkendu nebude příliš pršet. Myslím, že tu budeme velmi konkurenceschopní a že se dočkáme mnoha zajímavých soubojů. Doufám, že s dobrým výsledkem pro nás,“ prohlásil sympatický Martiničan.

Dimitar Iliev má oproti svému soupeři s kluzkými chorvatskými asfalty více zkušeností. „Jsem tu již potřetí, naposledy jsem zde startoval v roce 2003. Zdejší rychlostní zkoušky jsou velmi těžké, ale zároveň velice hezké. Doufám, že dojedeme až do cíle a budeme se snažit zajet co nejlepší výsledek,“ zkonstatoval Iliev.

V soutěži má své zastoupení také Česká republika. Na start soutěže se postaví pravidelný účastník letošního mistrovství Evropy jezdců Antonín Tlusťák se spolujezdcem Vlastimilem Dědicem na Citroenu Saxo Kit Car a také Tomáš Pletka s Jiřím Svobodou na Škodě Felicii Kit Car.

Jan Vaškovič, AutoSport.CZ - Záhřeb
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist