www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Cantabria

Španělské vítězství pro VW Polo S2000

28. května 2007 • 02:00

Třetí podnik španělského asfaltového mistrovství našel své útočiště v severošpanělské Cantabrii, kde se odehrává drtivá většina soutěží šampionátu Pyrenejského poloostrova. V tomto regionu se mimochodem narodil Dani Sordó, který zde také za volantem mitsubishi vyhrál svou první soutěž. Rodná oblast je to také pro Jesuse Purase.

Na posádky během letošní Rally Cantabria čekalo deset rychlostních zkoušek v celkové délce lehce převyšující sto šedesát kilometrů. Úseky vedoucí podél mořského pobřeží byly většinou úzké a hodně technické, jejich obtížnost ještě zvýšil silný déšť.

Plný očekávání a z pozice leadrea šampionátu se jako první vydal vstříc náročným podmínkám Miguel Fuster na Fiatu Punto S2000. Jeho největším rivalem mu byl Alberto Hevia s VW Polo S2000. Tento jezdec má pro letošní sezonu pouze omezený rozpočet, což byl hlavní důvod, proč se nezúčastnil minulého závodu na Kanárských Ostrovech.

Soutěž se zpočátku vyvíjela slibněji pro Fustera, během první čtveřice rychlostních zkoušek si na Heviu vybudoval čtvrtminutový náskok. Jenže o další šance vybojovat na svou konkurenci další vteřiny přišel jezdec fiatu na přejezdové části po RZ 4, kde musel jezdec svůj vůz odstavit kvůli porouchané převodovce.

Od té chvíle si Hevia pouze hlídal svůj náskok a coby jediný jezdec s vozem Super 2000 v poli si dojel pro své letošní první vítězství.

Jako druhý dojel Jesus Puras (Mitsubishi Lancer Evo IX), který se tak díky vyrovnaným výkonům posunul do čela tabulky španělského mistrovství. Purasovým velkým soupeřem byl se stejným vozem jedoucí Pedro Burgo, který nakonec dojel jako třetí. Na čtvrtém místě skončil nejrychlejší vůz kategorie S1600, Citroën C2 Joana Vinyese, který byl na vodě oproti vozům 4x4 v jasné nevýhodě. Podobně na tom byl i celkový vítěz z Kanárských Ostrovů Sergio Vallejo, který své porsche dovedl do cíle na sedmém místě.

Výsledky Rally Cantabria 2007

1. Alberto Hevia-Alberto Iglesias (E) VW Polo S2000 1:43:46,5

2. Jesus Puras-Carlos del Barrio (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +1:19,7

3. Pedro Burgo-Marcos Burgo (E) Mitsubishi Lancer EvoIX +1:53,5

4. Joan Vinyes-Jordi Mercader (E) Citroen C2 S1600 +2:28,7

5. Victor Senra-David Vazquez (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +2:36,8

6. Josep Basols-Alex Haro (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +2:52,7

7. Sergio Vallejo-Diego Vallejo (E) Porsche 911 GT3 +3:50,2

8. Alvaro Muniz-Cesar Blanco (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +3:50,8

9. Cesar Gonzalez-Rafael Sanchez (E) Citroen C2 S1600 +4:33,1

10. David Hernando-Miguel Gutierrez (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +5:17,3

________________________________________________________

Veškeré informace k Rally Cantabria naleznete ZDE.

David Pelejero
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist