www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Zaskočí znovu Latvala konkurenci?

29. května 2007 • 10:15

Zřejmě ani největší optimista nečekal, že by na Sardinii po odjetých třech rychlostních zkouškách, vedl Jari-Matti Latvala s vozem Ford Focus WRC 06. Jeho náskok na druhého Grönholma již sice nebyl nijak veliký, nicméně svou rychlostí v RZ 1 všechny své soupeře doslova zaskočil.

Stejně tak se tedy dá očekávat, že finský mladík pojede velmi rychle i v Řecku. „Jsem rád, že se mi v Itálii dařilo, i když to nevydrželo až do cíle. Udělal jsem chybu, když jsem si více zkrátil zatáčku a vylomil o skrytý kámen levé přední kolo. Byla to opravdu smůla,“ řekl na úvod Latvala.

Finský pilot si nemohl vynachválit svůj Focus WRC 06, který podle něj fungoval naprosto dokonale. „Auto nemělo jedinou chybu. I nastavení bylo bezchybné. Doufám, že i v Řecku dokáži využít výhodné startovní pozice a budu se držet v popředí.“

„Na Rally Acropolis bych rád dosáhl mnohem lepšího výsledku. Půjde především o to, abych neudělal chybu a držel se vedoucích jezdců, kteří vždy ve druhých průjezdech, kdy už je trať čistá, obrovsky zrychlí. Spokojený bych byl s umístěním v TOP5 a není to nemožný cíl,“ uzavřel povídání Latvala.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.05.2007 10:27
Cito
Velmi prijemne prekvapeni. Pamatuji se, ze podobne skoncil pred nekolika lety tehdy treti jezdec Fordu Markko Märtin. Ten jel na Acropolis rally take jako prvni a nestacil mu dokonce ani Colin a pak prorazil myslim gumu a bylo po nadejich.... Pozdeji zacal jezdit lepe a lepe a hned nasledujici rok na Acropolis Martin vyhral.... :-)
toplist