www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally d'Italia - Sardegna (JRC)

Denis Giraudet osvobozen od trestu za Sardinii

29. května 2007 • 03:00

Spolujezdec Daniela Carlssona, Francouz Denis Giraudet, byl Mezinárodní automobilovou federací osvobozen od trestu, který posádka dostala za své vystoupení na zatím posledním podniku Mistrovství světa Rally d’Italia-Sardegna.

Soutěžní dvojice se tam pouze zúčastnila povinného shakedownu a slavnostního ceremoniálu v Porto Cervo v rámci zahájení soutěže, poté se však už v rally neobjevila, jejich Xsara WRC připravená týmem Kronos zůstala v servisním parku. Dokonce neabsolvovala ani seznamovací jízdy, což byl podle FIA hlavní důvod, proč byl trest udělen.

Carlssonovi a Giraudetovi byl okamžitě udělen zákaz startu v jakémkoliv dalším závodě letošního Mistrovství světa. Nyní byl zákaz omezen pouze na pilota, kterému před Sardinií došly peníze na financování svého programu v MS a celé výše popsané martýrium absolvoval, aby tým Kronos nemusel platit pokutu, která by hrozila, pokud by do soutěže odstartoval pouze s jedním vozem.

Pro českého fanouška je určitě zajímavá informace, že se tento velezkušený spolujezdec letos ukáže i v České republice. Při Rally Bohemia usedne do Fiatu Punto S2000 po boku norského mladíka Eyvinda Brynildsena.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist