www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally of Canberra

Premiéra nové Corolly S2000 se blíží

29. května 2007 • 05:00

Neal Bates, v současnosti druhý muž letošního Mistrovství Austrálie, má za sebou první ostré zkoušky nové Toyoty Corolly S2000, která je dílem australského týmu Toyota Racing Development. Soutěžní premiéra nového vozu se odehraje již tento víkend na Rally of Canberra, který je pro tým domácím podnikem. Bates jezdil po šotolinových úsecích v okolí Queenslandu se zbrusu novou dvoulitrovou čtyřkolkou byl velice spokojen.

„Je to naprosto nepopsatelný pocit, když poprvé řídíte zcela nové auto,“ popisuje své první seznámení s novou toyotou Bates. „Najezdili jsme mnoho kilometrů, jejich délka se rovnala celé soutěži australského mistrovství. Auto se ukázalo jako velice odolné, vydrželo bez jediného technického problému. Stále se však jednalo pouze o testovací verzi. Ta finální bude hlavně lehčí, neboť v současnosti jsme zhruba třicet až čtyřicet kilogramů nad minimálním váhovým limitem 1150 kg platícím pro vozy Super 2000.“

Před startem Rally Canberra se odehraje ještě jeden test, který bude zaměřen hlavně na nastavení vozu na samotnou soutěž. Do ní se přihlásilo celkem devětačtyřicet posádek, některé z nich budou v okolí Canberry startovat i díky zařazení rally do asijsko-pacifického mistrovství. Největším konkurentem pro toyoty bude tým Pirtek, který přiveze vylepšené Fiesty S2000, na nichž budou namontovány nové stabilizátory a inovované zadní nápravy.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist