www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Zulu Rally

Fekken, Rautenbach a ukradený rozpis

30. května 2007 • 08:00

Po dlouhých jedenácti letech soutěžní kariéry se Hergen Fekken konečně dočkal vítězství v soutěži Mistrovství Jihoafrické republiky. Pilot týmu BP Volkswagen zvítězil v Zulu Rally, která byla rovněž třetím podnikem Mistrovství Afriky. Soutěž se letos původně měla jet jako kandidátský podnik MS, z finančních důvodů však z kandidatury na poslední chvíli nakonec sešlo.

Na start se postavilo třiačtyřicet posádek, cíl spatřila dvacítka z nich. První etapa obsahovala šest měřených úseků a přinesla velkou bitvu o průběžné vedení. Během prvního dne se na čele vystřídali Etienne Lourens, Enzo Kuun, Conrad Rautenbach a Hergen Fekken, který nakonec díky problémům soupeřů uhájil první místo i pro začátek druhého dne. Ve volkswagenu Lourense odešla na RZ 4 převodovka, Kuun musel absolvovat RZ 4 a 5 kompletně bez brzd, navíc dostal devadesátisekundovou penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly.

Smůlu měl také leader jihoafrického mistrovství Johnny Gemmell, který už na RZ 2 naboural do mostu, ulomil kolo a poškodil bezpečnostní rám své toyoty. Problémům se nevyhnul ani Fekken, jehož na stejném testu zlobilo palivové čerpadlo; odhadovaná ztráta tvořila zhruba dvacet sekund. Kuriózní problém postihl Vissera du Plessise, jehož navigátorovi místní děti odnesly rozpis!

Do druhé etapy Fekken vcházel s osmnáctisekundovým náskokem na Conrada Rautenbach ze Zimbabwe. Fekken neponechal nic náhodě a vedoucí pozici udržel až do cíle díky třem vyhraným zkouškám z celkových čtyř. Rautenbach tedy dojel jako druhý, ale mohl se radovat ze čtvrtého vítězství v Mistrovství Afriky v řadě – letos vyhrál zatím všechny podniky tohoto seriálu. Druhý v klasifikaci ARC skončil Muna Singh, který dojel na devatenáctém místě. Zálusk na body a po několika smolných vystoupeních také vidina dojetí do cíle před sebou měla Lola Verlaque. Avšak i tentokrát si s ní osud krutě pohrál – její subaru se zastavilo na přejezdové části za poslední rychlostní zkouškou.

[B]Výsledky Zulu Rally South Africa

1. Hergen Fekken-Pierre Arries (ZA) Volkswagen Polo Playa S2000 2:58:06

2. Conrad Rautenbach-David Senior (ZW/GB) Subaru Impreza WRX STI N10 +1:53

3. Serge Damseaux-Robert Paisley (ZA) Toyota RunX S2000 +2:31

4. Enzo Kuun-Guy Hodgson (ZA) Volkswagen Polo Playa S2000 +5:23

5. Jean-Pierre Damseaux-Cobus Vrey (ZA) Toyota RunX S2000 +6:13

6. Jan Habig-Douglas Judd (ZA) Volkswagen Polo Playa S2000 +7:21

7. Mark Cronje-Chris Birkin (ZA) Toyota RunX RSi +9:16

8. Jon Williams-Douglas Williams (ZA) Volkswagen Polo Playa S2000 +11:33

9. Visser du Plessis-Dave Lewkowicz (ZA) Subaru Impreza WRX STI N12 +13:04

10. Charl Wilken-Greg Godrich (ZA) Subaru Impreza WRX STI N12 +17:58

________________________________________________________

Veškeré informace k Zulu Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist