www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Jim Clark Rally

Higginse v irském seriálu nezbrzdilo ani "enko"

30. května 2007 • 11:00

Po pěti letech se Eugene Donnelly mohl radovat z vítězství ve skotské Jim Clark International Rally, která během minulého víkendu hostila jak britské mistrovství, tak i irský asfaltový šampionát. Impreza WRC S12 týmu Reid Motorsport byla nejrychlejší na čtrnácti z osmnácti rychlostních zkoušek a svého nejbližšího konkurenta za sebou nechala o necelé dvě a půl minuty.

Oním konkurentem byl Tim McNulty, využívající Imprezu WRC S11 připravenou týmem Dom Buckley Motorsport. Týmový kolega Eamonn Boland, který jel pro změnu s Focusem WRC04, uzavřel stupně vítězů. Jeho ztráta byla z malé části způsobena mimo jiné tím, že musel poslední tři rychlostní zkoušky absolvovat na mokrých pneumatikách.

V klasifikaci Irish Tarmac Championship i nadále vede Mark Higgins, který však kvůli zařazení soutěže do britského mistrovství musel odložit vůz WRC a přesednout do produkčního subaru. I s ním ale zajel velice slušný výsledek, na jehož konci je plný bodový příděl do klasifikace britského seriálu a také body za čtvrtou pozici v rámci irské série. Jeho největší „britští“ konkurenti z týmu Mitsubishi Guy Wilks a Gwyndaf Evans museli během soutěže využít systému SupeRally a na boj o přední umístění již nemohli mít ani pomyšlení.

Až do jejich odstoupení však nebyla nouze o dramatické souboje. Wilks odstoupil na poslední sobotní rychlostní zkoušce, když vylétl z trati a prorazil chladič. Jeho týmový kolega Evans dojel až do cíle vložky a etapu zakončil se ztrátou 1,2 sekundy na Higginse. Hned v neděli ráno se však u jeho lanceru poškodila převodovka. „Když jsme se dozvěděli, že Gwyndaf odstoupil, hodně jsme zvolnili,“ řekl účastník letošního PC WRC Mark Higgins. „Zbytek soutěže už proběhl v hodně vlažném tempu, byly to takové trochu rychlejší seznamovací jízdy.“

Mladší bratr pilota týmu Stobart David poprvé v historii představil na asfaltu Toyotu Corollu S2000 a do cíle ji dovedl na druhém místě v hodnocení britského šampionátu. „Měli jsme několik drobných problémů, ale nešlo o nic závažného. Před blížící se Manx Rally je určitě odstraníme,“ řekl „Diggins“. Zajímavý výsledek udělal také nejmladší účastník celého mistrovství Darren Gass z irského Ulsteru. Ten poprvé usedl do Citroënu C2 S1600 a ihned s přehledem vyhrál skupinu A; v hodnocení BRC mu patřilo páté místo, celkově dojel jako dvanáctý.

[B]Výsledky Jim Clark International Rally 2007

1. Eugene Donnelly-Paul Kiely (GB/IRL) Subaru Impreza WRC S12 2:11:36,4

2. Tim McNulty-Diarmuid Falvey (IRL) Subaru Impreza WRC S11 +2:24,9

3. Eamonn Boland-Francis Regan (IRL/GB) Ford Focus RS WRC 03 +3:00,9

4. Mark Higgins-Rory Kennedy (GB/IRL) Subaru Impreza WRX STI N12B +7.25,7

5. Gareth Jones-James O’Brien (GB/IRL) Ford Focus WRC 04 +8:30,1

6. David Higgins-Ieuan Thomas (GB) Toyota S2000R +10:02,6

7. Colm Murphy-Ger Loughrey (IRL) Subaru Impreza WRX STI N12 +11:04,1

8. Philip Morrow-Daniel Barritt (GB) Mitsubishi Lancer Evo IX +12:03,6

9. PJ McDermott-Sean Harris (IRL) Subaru Impreza WRC S9 +12:24,4

10. Guy Wilks-Phil Pugh (GB) Mitsubishi Lancer Evo IX +16:04,2

________________________________________________________

Veškeré informace k Jim Clark International Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.09.2007 12:52
Karbonyl - moderátor
A ještě hýbací obrázky:

odkaz na www.youtube.com
30.05.2007 12:14
Karbonyl - moderátor
Perlička:

odkaz na www.roydempster.com

Při přistání po tomto brutálním letu na Impreze shořely všechny tlumiče a pilot Barry Johnson musel odstoupit kvůli naraženému pozadí...
toplist