www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Duna Rallye

Maďaři letos poprvé na šotolině

31. května 2007 • 03:00

Za vyloženě letního počasí se v okolí maďarského Dunaújvároše odehrál třetí díl tamějšího mistrovství. Duna Rally tentokrát přivedla posádky na šotolinové tratě a podobně jako při prvním dějství maďarského mistrovství byl v cíli nejrychlejší Tamás Turi s Fabií WRC českého týmu Juka Motorsport. Čtyřicetiletý pilot se díky tomuto výsledku vyhoupl do čela průběžné klasifikace seriálu.

Soutěž začala nejlépe pro dosavadního leadera mistrovství Balázse Benika, který byl nejrychlejší na úvodním asfaltovém prologu, vedoucím přímo ulicemi Dunaújvároše. Pilot Focusu WRC v podobném stylu pokračoval i na dalších třech zkouškách sobotní etapy, díky čemuž si před druhým Turim vybudoval patnáctisekundový náskok. Předčasně skončil Csaba Spitzmüller s další fabií. Po třetím čase na prologu pilot na RZ 2 vylétl z trati, poškodil zavěšení a musel odstoupit.

Osudným se pro Benika stal druhý průjezd devatenáctikilometrovou vložkou Varpalota-Iszka, kde jej postihl defekt. Pilot modrého fordu ztratil více než minutu a půl, horší však bylo poškození zavěšení, které vzniklo jízdou po prázdné pneumatice a které způsobilo následné odstoupení… Defekt zbrzdil také třetího v průběžné klasifikaci Frigyese Turána. Po prvním dni tedy vedl Turi před Norbertem Herczigem (+1:29,1) a Turánem (+1:46,2).

V neděli na posádky čekala čtveřice rychlostních zkoušek. První tři se staly kořistí Turána, který se po RZ 7 v celkovém pořadí dostal před Hercziga. Pomohly mu k tomu i problémy jezdce Subaru Rally Teamu Hungary, když se na začátku druhé sekce porouchal diferenciál Imprezy WRC; Herczig se v té chvíli propadl na páté místo. Turi již v poklidu dojížděl do cíle, přesto ještě vyhrál úplně poslední zkoušku rally. Celkem vyhrál dva testy z osmi.

Výsledky Duna Rally 2007

1. Tamás Turi-Imre Tóth (H) Škoda Fabia WRC 1:21:49,6

2. Frigyes Turan-Kalman Benics (H) Škoda Octavia WRC +1:31,0

3. David Botka-Zsolt Szenner (H) Mitsubishi Lancer Evo VI +3:37,5

4. Laszlo Vizin-Gabor Zsíros (H) Subaru Impreza WRC +3:39,2

5. Norbert Herczig-Zoltan Csökő (H) Subaru Impreza WRC +5:02,1

6. Tibor Erdi Jr.-Jozsef Lukacs (H) Toyota Corolla WRC +5:37,1

7. Robert Bútor-Vilmos Tóth (H) Suzuki Swift S1600 +5:44,9

8. Gergély Borsi-Laszlo Baranyai (H) Subaru Impreza WRC +5:58,2

9. Miklos Magyar-Patrik Kiss (H) Mitsubishi Lancer Evo IX +6:39,1

10. Istvan Elék-Annamaria Budai (H) Mitsubishi Lancer Evo IX +6:42,4

________________________________________________________

Veškeré informace k Duna Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist