www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Aava rozbil Lancer WRC

30. května 2007 • 13:00

Estonský pilot Urmo Aava si asi průběh letošní Rally Acropolis představoval jinak. Pravidelný účastník a v současnosti druhý muž letošního juniorského seriálu JRC totiž právě na řeckou soutěž plánoval svou premiéru za volantem vozu kategorie WRC.

Pilot již během dubna velkolepě představil svůj plán, do něhož byl angažován britský přípravce továrních vozů Mitsubishi, tým MMSP. Ten také Aavovi do Řecka přivezl jeden z Lancerů WRC05, vůz však příliš dlouho na trati nepobyl. Pilot s ním totiž během prvního seznámení havaroval a to tak nešťastně, že kromě pravého předního rohu byl zasažen také bezpečnostní rám.

Pro tým MMSP je oprava takto rozsáhlého poškození na místě nemyslitelná, avšak dělá maximum pro to, aby mohl jezdec ve čtvrtek odstartovat do řecké soutěže. Z Anglie byl tedy okamžitě vyslán transport s náhradním vozem; jedná se o lancer, se kterým jel Toni Gardemeister na nedávné Sardinii a se kterým měl Fin jet i v Řecku. Vůz by měl do Atén dorazit během čtvrtka. Aava tudíž nestihne shakedown a do soutěže půjde doslova „naostro“.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist