www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rajd Polski (ME)

Bryan Bouffier pojede s Peugeotem 207 S2000

30. května 2007 • 13:15

Jednoho z největších úspěchů své kariéry dosáhl francouzský pilot Bryan Bouffier svým překvapivým třetím místem na loňské Barum Rally Zlín. Pro letošní rok se s ním počítalo jako dvojkou u španělského Peugeotu Enrique Garcíi-Ojedy, přednost však dostal další francouzský jezdec Nicolas Vouilloz.

Po neúspěšném jednání o starty v IRC s vozem Peugeot 207 S2000 se dvakrát představil na domácích soutěžích za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX, technické problémy mu však příliš nedovolily se svézt.

Naopak úspěšné bylo vystoupení na Rally d'Italia-Sardegna, kde se představil společně s Matthieu Baumelem za volantem Citroënu C2 R2. Za tým PH Sport startující Francouz dokázal i s nepříliš výkonným vozem potrápit řadu soupeřů a nakonec pro tým vybojoval body za sedmé místo.

Přesto je jeho soutěžní budoucnost i nadále ve hvězdách. Nyní však má první jistotu - na Rajdu Polském se představí za volantem Peugeotu 207 S2000, kterou pro něj zapůjčí tým Peugeot Sport Polska. Ten se po několikaletém účinkování stáhl z polských soutěží, kandidátský podnik mistrovství světa Rajd Polski si však nenechá ujít. Původně uvažoval i o hvězdnějším jméně, ale buď soutěž kolidovala s jinými akcemi nebo neměli zájem se k našim severním sousedům vydat.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist