www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Acropolis: Nedělní etapa nic nezměnila, vyhrál Grönholm

3. června 2007 • 18:30

Nedělní závěrečná etapa letošní Rally Acropolis nic nezměnila na pořadí v první desítce absolutní klasifikace, vítězství si tak zaslouženě odnesl finský pilot továrního týmu BP Ford World Rally Team Marcus Grönholm. Druhý skončil jeho věčný rival Sébastien Loeb, na bronzový stupínek se probojoval Petter Solberg se Subaru.

Dnešní den by se dal nejlépe charakterizovat slovy Mikko Hirvonena po jedné z rychlostních zkoušek: „Zkouška se nám vydařila, neměli jsme problémy, ale dneska už nikdo nezávodí.“ Včerejší náročná etapa udělala mezi jezdci obrovské rozestupy, takže na dnešních jednodušších pěti rychlostních zkouškách již nebylo o co bojovat.

Nejnapínavější souboj se tak odehrával až na začátku druhé desítky, kde bylo otázkou, zda dokáže Aris Vovos předstihnout Pereze Companca a zda mocně finišující Jari-Matti Latvala dokáže zmíněnou dvojici dostihnout. Nejlépe si nakonec vedl argentinský pilot, který tak dokázal vybojovat historicky první bod pro tým Munchi's. Jenom sedm vteřin za ním skončil Latvala, dalších deset pak ztrácel Aris Vovos.

Obdobná situace byla i mezi produkčními vozy. Jedinou zajímavostí z popředí je odstoupení Arminda Araúja po neuskutečněné dvacáté rychlostní zkoušce, pořadí Arai, Aigner a Baldacci zůstalo nezměněno. Martin Prokop po včerejších problémech dojel na velice slušném šestém místě. Společně s absolutně sedmým Janem Kopeckým tak české barvy zanechaly v Řecku dobrý dojem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist