www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Susquehannock Trail Performance Rally

Pinker podruhé vyhrál a pojede na X Games

7. června 2007 • 07:00

Jezdec týmu SYMS, Andrew Pinker, se letos podruhé radoval z vítězství v severoamerickém šampionátu, když zvítězil před Ramanou Lagemannem a Travisem Pastranu v Susquehannock Trail Performance Rally, konané v pensylvánském Wellsboru. Tato soutěž patří k nejstarším v USA, jezdí se od roku 1997. Za tu dobu si vysloužila pověst suverénně nejrychlejší rally na severoamerickém kontinentu.

Pátý podnik Mistrovství USA uzavřel klasifikaci na třinácté pokračovaní adrenalinových her X Games. Do nich byla rally coby jedna z disciplín zařazena poprvé vloni a hned se vryla do paměti fanoušků finálovým duelem, kdy se proti sobě postavili Travis Pastrana a Colin McRae, který tehdy dostál své přezdívky McCrash a poslal svou imprezy na střechu. Letošní účastníci vzešli z průběžné klasifikace mistrovství Spojených států a soupiska tedy obsahuje tato jména: Tanner Foust, Andrew Pinker, Matt Iorio, Paul Choiniere, Ramana Lagemann a Andrew Comrie-Picard.

Dosavadní leader mistrovství Ken Block přišel o možnost rozšířit své bodové konto již před samotnou soutěží. Při testech odešel u jeho imprezy motor a i přes veškeré úsilí mechaniků týmu Subaru USA se vůz nepodařilo dát před startem do provozuschopného stavu. Na řadu tedy přišla Impreza N12, která vznikla přestavbou ze starší „en jedenáctky“ a posloužila Blockovi k absolvování obřího skoku zorganizovaného pro televizní stanici Discovery Chanell. Ani tento vůz se však příliš dlouho na trati neudržel, pilot s ním havaroval již na RZ 3 a potřetí v řadě se ocitl v roli diváka. Podobně dopadl i Alex Gelsomino, který před rally prodělal otřes mozku a na pokyn lékaře do rally vůbec nenastoupil.

Do Wellsbora vůbec nepřijel průběžně druhý Tanner Foust, který dal přednost závodu mistrovství v driftu, kterého se účastní s Nissanem 350Z. Smůlu měl Matt Iorio, kterého napřed potrápila převodovka a následně výfukové plyny pronikající do interiéru. Tato závada si nakonec vyžádala výmenu pohonné jednotky, která trvala celou noc mezi první a druhou etapou.

Havarovali mimo jiné Kanadský pilot Andrew Comrie-Picard a Antoine L'Estage jedoucí s upraveným Hyundai Tiburon – ten se až do svého výpadku tahal o celkové prvenství. Bez problémů nebyl ani Travis Pastrana, druhý jezdec týmu Subaru USA, u jehož vozu se neustále přehříval motor; jezdec byl ve finále vděčný za třetí místo v cíli. „Nepřeji vám slyšet zvuky, které se linuly z motoru,“ řekl v cíli Pastrana. „Je neuvěřitelné, že jsme celou soutěž dokončili, myslel jsem, že motor musí každou chvíli zkolabovat.“

[B]Výsledky 31. Susquehannock Trail Performance Rally

1. Andrew Pinker-Robbie Durant (AUS/GB) Subaru Impreza WRX STI 1:14:52,8

2. Ramana Lagemann-Mark Williams (USA) Mitsubishi Lancer Evo VIII +19,2

3. Travis Pastrana-Christian Edström (USA/S) Subaru Impreza WRX STI +2:15,0

4. Paul Choiniere-Jeffrey Becker (USA) Hyundai Tiburon +4:00,7

5. Seamus Burke-Eddie Fries (IRL/USA) Mitsubishi Lancer Evo IX +5:02,3

6. Matthew Johnson-Jeremy Wimpey (USA) Subaru Impreza WRX STI +6:06,0

7. Patrick Moro-Mike Rossey (USA) Subaru Impreza WRX STI +10:14,3

8. Kyle Sarasin-Mikael Johansson (USA) Ford Focus +10:42,7

9. Bryan Pepp-Jerry Stang (USA) Subaru Impreza WRX STI +12:05,7

10. Robert Wall-Chad Edmunds (USA) Subaru Impreza WRX STI +12:21,4

________________________________________________________

Veškeré informace k Susquehannock Trail Performance Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist