www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Paradigit Ele Rally

Van Eldik opět ukázal soupeřům záda

8. června 2007 • 05:00

Subaru Impreza S12 Marka van Eldika i při svém dalším holandském vystoupení ukázala všem svým soupeřům záda. Až do letošního roku byla Paradigit Ele Rally s centrem v Helmondu pro van Eldika zakletá, nyní se však smolná série přetrhla a jezdec týmu MenM Rally si po čtyřiadvaceti vyhraných rychlostních zkouškách zaslouženě dojel pro vítězné šampaňské.

Po první čtveřici rychlostích zkoušek měl van Eldik náskok již téměř půlminutový. Ve slábnoucím stínu za ním jel Jasper van den Heuvel s Mitsubishi Lancer WRC Step 2, dalších čtrnáct sekund v tu chvíli ztrácel Kristian Poulsen z Dánska, který si odbýval svou premiéru za volantem Škody Fabia WRC. Tento vůz byl ze stáje Erika Weverse, hájícího další příčku a ztrácejícího celkem dvaapadesát sekund, stejně jako třetí škodovka, kterou sedlal René Kuipers. Ten již zaostával podstatně více a v daném okamžiku mu patřilo až dvaadvacáté místo.

Wevers se se soutěží rozloučil po zmíněné „čtyřce“, důvodem bylo vadné čerpadlo. O mnoho dál nedojel ani jeho dánský klient Poulsen, který vážně poškodil chladič fabie. Na RZ 10 havaroval van den Heuvel, který v tom okamžiku ztrácel na vedoucí pozici minutu a třicet osm sekund. Na průběžné druhé místo se tak dostal Piet van Hoof se starým lancerem skupiny A, který na vedoucího van Eldika ztrácel už bezmála tři minuty. Byl však jediný, kdo kromě pilota subaru dokázal na této rally vyhrát rychlostní zkoušku - jeho kořistí se stala RZ 10.

O vítězi bylo tedy již dlouho dopředu rozhodnuto, o změně tohoto postu by musela rozhodnout jen velká porce smůly. Mnohem zajímavější však byl během druhé etapy souboj u druhé místo. Na van Hoofa se totiž dotáhl Dirk Boers a to takovým způsobem, že měli oba jezdci v cíli shodný čas. O výsledku by tedy rozhodl ve prospěch Boerse lepší čas na RZ 3 (na prvních dvou vložkách oba zajeli rovněž stejný čas), avšak vše nakonec vyřešil verdikt sportovních komisařů, kteří pilotovi subaru přidělili tříminutovou penalizaci za nedovolený servis. Jako čtvrtý skončil dvacetiletý mladík Hans Weijs junior, jenž vyhrál skupinu N, „áčka“ ovládl Guy Woodcock jedoucí s Fordem Escort Maxi.

Výsledky 43. Paradigit Ele Rally

1. Mark van Eldik-Michel Groenewoud (NL) Subaru Impreza WRC 2:05:11

2. Piet van Hoof-Niels Leermakers (NL) Mitsubishi Lancer Evo IV +5:32

3. Dirk Boers-Michiel Poel (NL) Subaru Impreza WRC +8:32

4. Hans Weijs Jr.-Hans van Goor (NL) Mitsubishi Lancer Evo VIII +8:54

5. David Mann-Alun Cook (GB) Subaru Impreza WRC +9:02

6. Henk Vossen-Johan Findhammer (NL) Mitsubishi Lancer Evo IX +10:30

7. Peter van Merksteijn Jr.-Francis Strikker (NL) Mitsubishi Lancer Evo IX +10:54

8. Dirk Garvelink-John Verschuuren (NL) Mitsubishi Lancer Evo VII +11:28

9. Arjen de Koning-Hein Verschuuren (NL) Mitsubishi Lancer Evo VII +12:00

10. Nelis Verkooijen-Wim Vleugels (NL/B) Subaru Impreza WRX STI +12:10

________________________________________________________

Veškeré informace k Paradigit Ele Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist