www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rajd Polski (ME)

Krzysztof Holowczyc se v Polsku s Xsarou WRC neobjeví

6. června 2007 • 16:00

Legendární polský jezdec Krzysztof Holowczyc připravoval pro kandidátský podnik na mistrovství světa, Rajd Polski, velký tahák na fanoušky - účast s extovárním speciálem Citroën Xsara WRC. Z plánovaného startu však sešlo, nikoli však kvůli financním, ale úřednické buržoazii.

„Měli jsme objednanou Xsaru WRC od francouzské stáje PH Sport, dokonce už byla zaplacena i záloha,“ poukázal Holowczyc na pokročilou fázi projektu, na který finančně měl přispět i polský importér Citroënu. Nakonec se však ukázalo, že vozy specifikace WRC nebudou moci, podobně jako před dvěma lety na Barum Rally, startovat v normálním poli jezdců, přestože se jedná o kandidátský podnik Mistrovství světa.

„Bohužel, je to tak. Jednali jsme i s některými továrními tými či závodníky v národních šampionátech s vozy specifikace WRC, ale nikdo neprojevil zájem startovat. Nakonec i samotný Holowczyc řekl, že nepojede s tak silným autem na konci pole za nějakým Cinquecentem...,“ vysvětlil ředitel závodu Grzegorz Gac.

„Start s Xsarou jsme odvolali, omluvili jsme se polskému Citroënu i týmu PH Sport. Rajd Polski je ale moje srdeční záležitost, chybět bych na něm určitě nechtěl. Proto jsme se rozhodli o zapůjčení Subaru Impreza STI od mého soupeře z devadesátých let Bernarda Munstera,“ uzavřel celou situaci Holowczyc, který i přes pouze sporadické starty bude patřit k největším favoritům nejvýznamnější polské soutěže.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist