www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rajd Polski (ME)

Simon Jean-Joseph pojede jenom s Citroënem C2 R2

8. června 2007 • 07:00

Rodák z Martiniku Simon Jean-Joseph, který se v letošní sezóně účastní společně s Jackem Boyerem v barvách továrního týmu Citroën Sport mistrovství Evropy, se na dnes startujícím Rajdu Polském objeví pouze za volantem slaboučkého Citroënu C2-R2 namísto tradičního speciálu Citroën C2 S1600.

„Protože se chceme zúčastnit co nejvíce soutěží v evropském šampionátu a případně i IRC, potřebujeme finančně pokrýt všechny závody. Proto jsme se rozhodli zvolit variantu polského startu s C2-R2, což nám umožní pošetřit část rozpočtu na další závody s C2 S1600. Kris Meeke už vloni dokázal, že má tento vůz velký potenciál a nevidím důvod, proč by to samé nemohl v letošním ročníku dokázat také Simon Jean-Joseph,“ řekl týmový manažer Yves Matton.

„Pro mě je to velká výzva. Auto jsem zatím řídil jen chvíli během krátkého testu, víc to auto snad poznám během dnešního shakedownu. Ale nebojím se toho, v JWRC i národních šampionátech ukazuje, že to není špatné auto. Je to hodně spolehlivé auto a za přispění Citroënu Sport určitě dojedeme až do cíle. Po několika startech s S1600 se budeme muset adaptovat, ale hodně se na tuto zkušenost těším,“ řekl Simon Jean-Joseph.

A jak vidí bývalý tovární jezdec Renaultu své šance? „Zdejší tratě jsou podobné těm finským, jsou strašně rychlé a úzké, nejsou moc rozbité. Jsou jako dělané na malé auta jako je C2. Pokusím se zajet co nejlépe a získat pokud možno co nejvíce bodů do mistrovství Evropy.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist