www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally del Salento

Salento: bezkonkurenční Rosetti

20. června 2007 • 10:00

Luca Rossetti, jednatřicetiletý pilot z Pordenone a od roku 2005 oficiální jezdec Peugeot Sportu Italia, během minulého víkendu vybojoval své historicky první vítězství v italském národím šampionátu; zároveň se posunul do čela klasifikace Zóny jihozápadní Evropy. Stalo se tak na Rally del Salento, kde modro-bílý Peugeot 207 S2000 týmu Racing Lions vyhrál na osmi z celkových sedmnácti rychlostních zkoušek. Jako druhý dojel Giandomenico Basso, který se díky tomuto výsledku dostal do čela hodnocení italského šampionátu.

Pátý podnik seriálu CIR začal už ve čtvrtek 1,74 kilometry dlouhým prologem na kartingovém okruhu La Conca v Muro Leccese. Do jediné sekundy se vešlo hned osm posádek, ale všem bylo jasné, že skutečné závodění začne až další den, kdy na posádky čekalo rovných deset měřených úseků. A tak se také stalo, zcela suverénně si počínal Rossetti, jenž vyhrál osm rychlostních zkoušek v řadě a od rána do vedení nepustil žádného ze svých konkurentů. Jedinými jezdci, kteří v ten den ještě dokázali vyhrát některou z RZ, byli v závěru etapy Paolo Andreucci a Giandomenico Basso. Ten se průběžně držel na druhém místě, jeho ztráta na jezdce Peugeotu činila již více než půl minuty. Jako třetí v pořadí šel nocovat Andrea Aghini, jehož odstup byl větší o dalších dvaapadesát sekund.

Smůla potkala Piera Longhiho, jenž hned na první ranní vložce trefil zídku, poškodil obě levá kola a chladič a musel odstoupit. Podobně na tom byl i David Medici, jenž urval kolo na RZ 4. Jen o zkoušku dál dojelo dieselové Punto JTD Simona Campedelleho, na RZ 7 skončil také Davide Gatti se stejným vozem. Paolo Andreucci se zdržel v závěrečném servisu, když mechanici Ralliartu opravovali elektroniku Lanceru; penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly činila padesát sekund.

Na sobotu bylo naplánováno šest rychlostních zkoušek na třech úsecích, z nichž jeden dosahoval délky třiceti kilometrů. Bohužel právě první průjezd témto testem byl zrušen a posádky tak přišly o velkou porci soutěžních kilometrů. Sobotní etapa patřila Andreuccimu, jenž zahájil mohutnou ofenzívu a vyhrál první čtyři vložky; na posledním testu celé soutěže byl nejrychlejší Matteo Gamba. Třicetikilometrová „bomba“ se stala osudnou pro Alessandra Perica, jenž s „dvěstěsedmičkou“ týmu Twister Corse havaroval.

41. Rally del Salento
1.Luca Rossetti-Matteo ChiarcossiIPeugeot 207 S2000N42:11:41.1
2.Giandomenico Basso-Mitia DottaIFiat Punto Abarth S2000N4+35.8
3.Paolo Andreucci-Anna AndreussiIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:32.6
4.Andrea Aghini-Massimo CerraiISubaru Impreza WRX STI N12BN4+1:53.7
5.Luca Cantamessa-Piercarlo CapolongoIMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:04.0
6.Umberto Scandola-Cristiana BiondiIFiat Punto Abarth S2000N4+2:30.3
7.Matteo Gamba-Giancarla GuzziIMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:31.1
8.Andrea Dallavilla-Tommaso RoccoIMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:55.3
9.Fabio Gianfico-Liberato MongilloIMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:24.6
10.Elwis Chentre-Roberto MomettiIMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:41.2

Veškeré informace k Rally del Salento naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist