www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Keski-Uusima Ralli

Keeski Uusima Ralli - první letošní finská šotolina

20. června 2007 • 04:00

Úřadující mistr Finska ve skupině N Jari Ketomaa si odnesl vítězství z letošní první šotolinové rally v zemi vodky a tisíce jezer, kterou byla nedaleko Helsinek Keski-Uusimaa jezdci mitsubishi deváté evoluce k vítězství stačily dvě vyhrané rychlostní zkoušky ze sedmi. Na čele se držel od druhé „erzety“ a deset sekund porazil druhého Juhu Vuorelu, který poprvé startoval s Toyotou Corollou WRC po Jari-Mattim Latvalovi. Zpestřením soutěže byla jízda speciálního hosta rally Toniho Gardemeistera, který na rychlostní zkoušky vrazil se svým soukromým soutěžním BMW M3.

Během rally panovalo suché a slunečné počasí, což z počátku nejvíce svědčilo právě Vuorelovi. Ten se stal prvním vedoucím jezdcem, nejrychlejší časy pak zajel ještě na RZ 3 a 5. To už byl ale ve vedení Ketomaa. Problémy s disky kol působily rozčarování Jussiho Välimäkiho: „Před závodem jsme natřeli staré disky na bílo,“ popisuje své trable pravidelný účastník Asijsko-pacifického poháru. „Barva ale nebyla dobře zaschlá a zatekla pod šrouby, které se postupně na všech kolech začaly uvolňovat. Nemohli jsme vůbec jet naplno. V servisu jsme se pak podívali na výsledky a změnili taktiku. Jelikož už byli naši největší soupeři v šampionátu mimo hru, rozhodli jsme se pro bezpečné dojetí pro body.“

Nový Peugeot 207 S2000 představil Radik Shaymiev, syn prezidenta ruské republiky Tatarstán. Dvaačtyřicetiletý pilot z Kazaně však nezajel žádné oslnivé časy, krom poslední rychlostní zkoušky se pravidelně pohyboval až ve čtvrté desítce výsledkové listiny. Stejně na tom byli i další zahraniční jezdci - Egon Kaur (v cíli 36. místo) a Grigorij Bieriezkin s vozy subaru (38.), Mario Vinciguerra v lanceru (39.) či Andrej Jušin v Hondě Civic Type-R (40.).

Keski-Uusima Ralli
1.Jari Ketomaa-Miika TeiskonenFINMitsubishi Lancer Evo IXN448:55.0
2.Juha Vuorela-Risto PietiläinenFINToyota Corolla WRCA8+10.6
3.Kosti Katajamäki-Lasse HirvijärviFINMitsubishi Lancer Evo IXN4+17.5
4.Teemu Arminen-Seppo VarmavuoFINSubaru Impreza WRX STIN4+26.3
5.Toni Klemets-Panu PlosilaFINMitsubishi Lancer Evo IXN4+28.9
6.Jussi Välimäki-Jarkko KalliolepoFINMitsubishi Lancer Evo VIIN4+33.3
7.Juha Salo-Mika StenbergFINMitsubishi Lancer Evo IXN4+34.1
8.Jukka Hiltunen-Mikko MarkkulaFINFord Focus WRCA8+47.2
9.Matti Rantanen-Jan LönegrenFINMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+1:19.2
10.Joni Nikko-Aki SuutarinenFINMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:41.1

Veškeré informace k Keski-Uusima Ralli naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist