www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Trayanovi vrata

Dominance Ilieva v Bulharsku pokračuje

22. června 2007 • 07:00

Druhým dílem pokračoval bulharský národní šampionát. A stejně jako na prvním podniku národního šampionátu, i v okolí Kostence při Rally Trayanovi vrata bezkonkurenčně kralovala celému startovnímu poli posádka úřadujících šampionů Dimitar Iliev - Yanaki Yanakiev s Mitsubishi Lancer Evo IX.

Rally Trayanovi vrata je relativně krátká soutěž, na programu bylo pouhopouhých šest rychlostních zkoušek vedoucích po tratích, kudy o měsíc později pojede i „evropská“ Rally Bulgaria.

Iliev začal zostra. Po dvou úsecích měl již dvacetivteřinový náskok a bylo vymalováno. Naopak zajímavý souboj se odehrával o druhou příčku mezi Krumem Donchevem a Jasenem Popovem. Dlouho měl navrch Popov, ale na zkoušce Slawowica dostal defekt a poškodil zavěšení kola. Zkoušku sice dokončil a mechanici jeho vůz v následujícím servisu opravili, na v cíli druhého Doncheva to však přesto nestačilo.

Radoslav Kozlekov začal pod dojmem tragické nehody při první soutěži opatrně. Tato taktika se mu podařila dodržet až do cíle, kde nakonec pobral body za čtvrté místo absolutně. Hodně mu k tomu dopomohl Rumen Dunev s nejrychlejší dvoukolkou, který poslal své clio S1600 hned na prvním testu mimo trať a ztratil více než minutu. I tak ale vyhrál dvoukolky před Slavovem s novějším cliem R3.

Druhý mezi vozy A6 skončil syn prezidenta autoklubu Yanakiev, který mohl poprvé využít Citroën C2 S1600 z dílen Ercana Kazaze, výsledkově však nepřesvědčil. Třetí mezi A6 skončil Vilhelm Kanchev s Peugeotem 206 S1600, který až na poslední zkoušce přišel vinou vlastní jezdecké chyby a ztráty dvou minut o vítězství ve třídě.

Ve třídě N3 sváděli napínavý souboj Isaev a Ganchev s Renaulty Clio Sport, v cíli byl nakonec rychlejší Isaev. Třídě N2 kraloval Stratiev s Citroënem Saxo VTS z dílen PH Sportu, o stříbro však soupeřila další Saxa s úřadujícím šampionem Denevem a jedinou ženou za volantem Stratievou. V cíli se nakonec radovala Ekaterina Stratieva o 0.9 vteřiny!

Rally Trayanovi vrata
1.Dimitar Iliev - Yanaki YanakievBGMitsubishi Lancer Evo IXN41:20:02.7
2.Krum Donchev - Stoyko ValchevBGMitsubishi Lancer Evo IXN4+50.6
3.Jasen Popov - Dilian PopovBGMitsubishi Lancer Evo IXN4+54.8
4.Radoslav Kozlekov - Nikola PopovBGMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:30.4
5.Rumen Dunev - Hristo HristovBGRenault Clio S1600A6+2:06.9
6.Todor Slavov - Dobromir FilipovBGRenault Clio R3A7+2:55.7
7.Vladan Petrović - Srdan KondićSCGSubaru Impreza STI N11N4+6:03.3
8.Georgi Yanakiev - Petar SivovBGCitroen C2 S1600A6+6:09.3
9.Vilhelm Kanchev - Petar PetrovBGPeugeot 206 S1600A6+6:22.3
10.Ignat Isaev - Milen IlievBGRenault Clio SportN3+6:29.2

Veškeré informace k Rally Trayanovi vrata naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist