www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - ADAC Eifel Rallye

Generálka na Deutschland v rukách Holanďanů

19. července 2007 • 08:00

Týden po zisku holandského mistrovského titulu vyhrál Mark van Eldik také „malý Deutschland“, Eifel Rallye. Van Eldik se tak rozcvičoval před svým hostováním v mistrovství světa v Německu, kam se chystá i jeho krajan Peter van Merksteijn. Ten poprvé představil Ford Focus WRC06, se kterým pojede v srpnu na soutěži v okolí Trieru. Jako třetí dojel Herman Gassner, který do specifikace skupiny A přestavěl svou starší „osmičku“. Stal se tak novým leaderem německé série ADAC Rallye Masters.

Van Eldik vyhrál systémem start-cíl. Van Merksteijn ve focusu z dílny M-Sportu využil potíží problémů jezdců s fabiemi týmu Wevers Sport. Ti také testovali na Deutschland, jejiích snažení však průběžně dostávalo značné trhliny. Kristiana Poulsena vyřadila porucha motoru na RZ 5, René Kupiers spadl do příkopu. Jediným zástupcem týmu, který se dostal dostal do cíle, se tak stal sám „boss“ Erik Wevers; ani jemu se však nevyhly těžkosti, na RZ 5 chytil defekt, který jej srazil z druhého na páté místo.

Šotolinová pasáž na jedné z rychlostních zkoušek rozhodla pořadí série Rallye Masters. Poi celou dobu totiž Gassner sváděl těžký boj s Antonem Wernerem na porsche. Nevýhoda jedné poháněné nápravy však na zmíněném úseku rozhodla a tak se na poslední zkoušce Bavorovo mitsubishi přehnalo přes modrou „devětsetjedenáctku“. Jeho značkový kolega Olaf Dobberkau se se soutěží předčasně rozloučil kvůli technickým potížím.

Velkou atrakcí německé soutěže je i vložený závod historických automobilů, který se koná pod názvem Eifel Historic Rallyeparty. Na jejím startu se letos kromě atraktivních objevila řada legend světového rallysportu – mimo jiné Walter Röhrl i Björn Waldegaard.

ADAC Eifel Rallye
1.Mark van Eldik-Michel GroenewoudNLSubaru Impreza WRC S12A81:18:45.7
2.Peter van Merksteijn-Erwin BerkhofNLFord Focus RS WRC 06A8+1:31.4
3.Hermann Gassner-Siegfried SchranklDMitsubishi Lancer Evo VIIIA8+2:41.1
4.Anton Werner-Ralph EdelmannDPorsche 911 GT3GT+2:53.9
5.Erik Wevers-Jalmar van WeerenNLŠkoda Fabia WRC 05A8+4:00.2
6.Markus Moufang-Hartmut ValchDBMW M3 E30H6+4:21.3
7.Hans Weijs Jr.-Hans van GoorNLMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+5:02.3
8.Marc Färber-Alexandra FärberDMitsubishi Lancer Evo VIA8+5:50.9
9.Rudi Hachenberg-Tanja NeidhöferDMitsubishi Lancer Evo VIIIF05+6:01.6
10.Aaron Burkart-Michael KölbachDCitroën C2 S1600A6+6:32.7

Další informace k ADAC Eifel Rallye naleznete ZDE

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist