www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Dunlop Zimbabwe Challenge Rally

Rautenbach historicky nejmladším mistrem Afriky

19. července 2007 • 09:00

Dvaadvacetiletý Conrad Rautenbach potřetí v řadě vyhrál svou domácí Dunlop Zimbabwe Challenge Rally a potvrdil tak svou letošní stoprocentní úspěšnost při cestě za titulem afrického mistra. Ten si jezdec subaru zajistil jeden závod před koncem seriálu. Titul mistra Afriky putuje do Zimbabwe podruhé v historii – vedle Rautenbacha, který se stal vůbec nejmladším mistrem černého kontinentu v historii, se tímto triumfem může pochlubit ještě Abe Smit, který v roce 1994 jezdil s Audi 90 Quattro.

Na startu soutěže v Donnybrook se objevilo celkem devatenáct posádek, ve třech z nich za volant usedly ženy - Lola Verlaque se subaru, Michelle Yorke s corollou a Michelle Fortmann s escortem.

Rautenbach, kterému k zisku vytouženého titulu stačilo získat tři body za šesté místo, zajel nejlepší čas na úvodní sedmikilometrové speciálce; na konci první etapy obsahující devět rychlostních zkoušek, utekl druhému Munovi Singhovi na rozdíl pěti minut. Po nedělní části, ve které bylo zařazeno šest úseků rozdělených do dvou sekcí, se jeho náskok zvýšil na konečných sedm minut.

Samotný závěr obstarala vložka na okruhu Donnybrook Park Raceway a Rautenbach si tam vykroužil oslavné kolečko. Za Singhem dojela Lola Verlaque, Rautenbachův největší soupeř Jamie Whyte vypadl ze hry už na první zkoušce, když své Mitsubishi Lancer Evo VIII poslal přes střechu.

Conrad Rautenbach, který jako první v pětačtyřicetileté historii zimbabwské soutěže získal tři vítězství v řadě, nyní může útočit na rekord svého otce Billyho, který zde během své kariéry zvítězil celkem pětkrát. Nejbližší příležitost ale přijde až za rok, do té doby Conrada čeká ještě řada jiných soutěží. Tou nejbližší je už o tomto víkendu britská Rally Isle of Man, do které pilot odstartuje se svým „světovým“ Citroënem C2 S1600.

Další informace k Dunlop Zimbabwe Challenge Rally naleznete ZDE

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist