www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rali Vinho da Madeira (ME + IRC)

Loix po testu pochválil Fiat i Volkswagen

26. července 2007 • 14:50

Bývalý tovární jezdec týmu Mitsubishi Freddy Loix absolvoval první ostrý test za volantem vozu Fiat Grande Punto Super 2000 belgického týmu Vergokan, se kterým se představí již příští týden na ostrově Madeira, kde pokračuje seriál mistrovství Evropy jezdců a zároveň také seriál Intercontinental Rally Challenge.

Loix najezdil okolo 120ti kilometrů na italských asfaltech v okolí Imperie, tedy v místech, kde se tradičně jezdí SanRemo rally. Kromě nového vozu si musel 'Fast Freddy' zvyknout také na nového spolujezdce, neboť na úvodních podnicích IRC jej bude namísto Robina Buysmanse navigovat Eddy Chevalier, spolujezdec manažera týmu Pietera Tsjoena, který oficiálně ukončil aktivní kariéru při domácí Ypres Rally.

„Punto se od Volkswagenu hodně liší, ale obě auta jsou v různých směrech stejně dobrá,“ prohlásil Loix po ukončení testu. „Na Puntu je zjevně vidět větší vývoj než u Pola, protože jde o čistě tovární vůz, ale alespoň teď mohu posoudit, že práce, kterou jsme odvedli při vývoji Pola nebyla vůbec špatná. Punto se mi ale také líbí – je to velice stabilní a poslušné auto.“

Start na Madeiře bude pro Loixe zcela novou zkušeností, nicméně Freddy doufá, že se dokáže umístit na stupních vítězů. „S novým autem, spolujezdcem a na nové soutěži to nebude jednoduché, ale věřím, že to klapne,“ řekl. „Čeká nás bitva s místními rychlými jezdci a pravidelnými účastníky IRC, kteří jsou zrovna tak rychlí. Tratě na Madeiře vypadají pěkně, takže pokud se dostaneme na stupně vítězů, byl by to fantastický úvod. Myslím, že tento rok pro mě bude opravdu příjemným zážitkem,“ dodal Loix, který kromě výše zmíněného testu v Itálii absolvoval také zkoušku rozpisu s Eddy Chevalierem na bývalých zkouškách Ypres Rally.

Belgičanův program s Puntem týmu Vergokan zahrnuje v současné době čtyři podniky IRC – Madeiru, Barum Rally Zlín, SanRemo a Rally du Valais. Kromě toho pojede nadále v belgickém mistrovství s Volkswagenem Polo S2000 týmu Reného Georgese.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist