www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally di San Crispino

San Crispino: Basso doplatil na převodovku

1. srpna 2007 • 04:00

Paolo Andreucci jedoucí v produkčním Mitsubshi Lancer Evo IX podruhé v řadě vyhrál šotolinovou Rally di San Crispino, další díl italského národního mistrovství. Andreucci se dostal do vedení hned na první rychlostní zkoušce a až do cíle před sebe nikoho nepustil. Celkově vyhrál šest měřených testů z patnácti.

Pilot italského Ralliartu zcela ovládl páteční etapu obsahující devět rychlostních zkoušek, v sobotu jej však čekala role zahajovacího jezdce na čele startovního pole a s tím suvisející čištění trati. To dalo šanci Giandomenicu Bassovi, který během druhého dne vyhrál všechny testy krom toho úplně posledního. Tam továrního jezdce Fiatu pokořil Matteo Gamba. Basso díky heroickému výkonu poskočil z jedenáctého místa, které hájil v cíli první etapy, na konečné druhé. V cíli mu na bývalého týmového kolegu Andreucciho scházelo čtyřiadvacet sekund.

Důvodem Bassova pátečního propadu byla porouchaná převodovky. Úřadující mistr Evropy na poslední zkoušce první sekce ztratil minutu a propadl se na konec třetí desítky průběžného pořadí. Naštěstí následoval servis a procedura, kterou si tým Abarth vyzkoušel třeba na letošní Rally Safari – výměna převodovky v patnácti minutách. I tentokrát se vše stihlo a Basso mohl opět v plné síle vyrazit na trať. „Je to pro nás takové malé vítězství,“ řekl Ital. „Po celou rally jsme byli jedni z nejrychlejších, naneštěstí jsme přišli o minutu, která nás stála celkový triumf. Ale můžeme být rádi alespoň za konečný výsledek, který největší měrou patří celému týmu mechaniků.“

Rovněž Luca Rossetti neprocházel šotolinovou rally úplně podle svých představ. Na RZ 2 udělal jezdeckou chybu a na konci prvního dne mu patřilo až sedmnácté místo. I on však další den nasadil do trháku a ve finále vybojoval týmu Peugeot Italia bronzovou medaili. Na nevýhodnou startovní pozici doplatil Piero Longhi. Ten sice první den zakončil na druhém místě, ale v následující etapě podobně jako Andreucci čistil trať a v konečném hodnocení se propadl za Bassa a na poslední zkoušce i za Rossettiho.

20. Rally di San Crispino
1.Paolo Andreucci-Anna AndreussiIMitsubishi Lancer Evo IXN41:50:57.8
2.Giandomenico Basso-Mitia DottaIFiat Punto Abarth S2000N4+24.1
3.Luca Rossetti-Matteo ChiarcossiIPeugeot 207 S2000N4+45.1
4.Piero Longhi-Maurizio ImeritoISubaru Impreza WRX STI N12BN4+49.0
5.Andrea Aghini-Massimiliano CerraiISubaru Impreza WRX STI N12BN4+49.8
6.Matteo Gamba-Giancarla GuzziIMitsubishi Lancer Evo IXN4+50.7
7.Simone Campedelli-Danilo FappaniIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:17.4
8.Davide Medici-Daniele VernuccioIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:24.7
9.Elwis Chentre-Roberto MomettiIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:36.5
10.Andrea Dallavilla-Tommaso RoccoIMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:44.0

Další informace k Rally di San Crispino naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist