www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rali Vinho da Madeira (ME + IRC)

Kauza Evo IX pokračuje na Madeiře

2. srpna 2007 • 16:30

Není to tak dávno, co se muselo čekat téměř tři týdny na to, až se techničtí komisaři dohodnou na výkladu homologace produkčního Mitsubishi Lancer Evo IX, aby mohli oficiálně zamítnout protest proti vítězi Rally Bulgaria, Dimitaru Ilievovi. Tehdy se jeho konkurenti ohradili proti použití sériového dílu na spojce jeho mitsubishi.

Protest se řešil až v Ženevě a dlouho se muselo čekat, než budou moci být konečné výsledky prohlášeny za oficiální. Přišel další podnik mistrovství Evropy, Rali Vinho da Madeira, a spolu s ním i další kolo „kauzy lancer“. Tentokrát se problémy související s nevyjasněnými homologačními listy vyskytly už při dopolední technické přejímce a v jednu chvíli dokonce hrozilo, že budou všechna dostavivší se mitsubishi ještě před samotnou soutěží vyloučena.

V aktuálním případě se však na rozhodnutí čekalo pouze pár hodin a ani se nemuselo jezdit do technické centrály FIA; vše vyřešilo jedno operativní zasedání technických komisařů v místě konání rally, kde bylo rozhodnuto, že všechny vozy mohou normálně odstartovat do soutěže. Zdá se však, že soutěžní Mitsubishi Lancer Evo IX aspiruje díky letos na popud samotné automobilky pozměněné homologaci na titul vozu s nejdiskutabilnější technickou specifikací.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.08.2007 21:30
Acom
Ted je otazka na ci strane je chyba. Je sranda, ze FIA az teprve ted po tak dlouhe dobe co devitky jezdi prichazi na nesrovnalosti:-)
Aspon je videt jak dusledni jsou technicti komisari. To se pak stava zivnou pudou pro ruzne cachry.
02.08.2007 17:39
Mirekfric
Jojo, jak se japoncům povedla poslední homologace co do výkonů, tak se nepovedla administrativně. Zmatek nad zmatek...
toplist