www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rali Vinho da Madeira (ME + IRC)

Renato Travaglia končí s Top Runem

8. srpna 2007 • 06:00

Výtečné druhé místo vybojoval na trati Rali Vinho da Madeira dvojnásobný evropský šampion Renato Travaglia. Jaké však bylo jeho rozčarování, když jeho vůz z dílen stáje Top Run Racing neprošel závěrečnou technickou prohlídkou. Následkem této diskvalifikace se rodák z Cavedine rozhodl smlouvu s italským týmem ukončit.

Na rozdíl od pofidérního vyloučení dvou Mitsubishi na Ypres Westhoek Rally se však tentokráte nejednalo o banalitu ve výstužích u dveří, ale o mnohem závažnější porušení předpisů u turbodmychadla. Před servisem G na tuto nekalost přišli techničtí komisaři a Travaglia byl po dojezdu do cíle po zásluze vyloučen.

Renato Travaglia byl tímto vyloučením značně rozladěn (nejednalo se o první vyloučení, vozy Top Runu používali i jezdci Tango Rally Teamu, který si uštědřil ostudu vyloučením v roce 2006) a definitivně se rozhodl ukončit spolupráci s Top Runem.

„Je to k naštvání. Celé dva dny se snažíte jet na maximum, extrémně riskujete a všechno je na nic. Letos jsme byli na technické rozebírce již několikrát a všechno bylo v pořádku. Na Madeiře jsme startovali s novým autem. Počítal jsem s tím, že bude opět v pořádku,“ prozradil Renato Travaglia.

Ten jako jediný pravidelně bojuje o body v IRC pro automobilku Mitsubishi. „Není podstatné, jak moc velký vliv mělo pochybení týmu na náš výkon, prostě jsme byli vyloučeni. A já nemám jiného východiska než ukončit spolupráci s Top Runem. Musím bohužel konstatovat, že naše letošní spolupráce se příliš nevydařila,“ prozradil Travaglia a k nejbližší budoucnosti dodal: „Zatím nemůžu říct, jak se bude odvíjet náš další program. Varianty jsou v podstatě jen dvě - buď se nám podaří zařídit starty s jiným vozem nebo letošní program ukončíme.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.08.2007 20:36
John - moderátor
Pro BRZ bude ale Travagliův rozchod s Top Runem přínosem ;-)
09.08.2007 11:54
Pluto - moderátor
Trochu bych to upřesnil. S Top Runem měl smlouvu na IRC, proto jel s jeho vozy IRC. Testy před sezónou (Mille) a Rajd Polski jel s autem od Rally Projectu.
09.08.2007 09:42
John - moderátor
No, Renato spíš přijede než ne, na začátku roku jel pokaždé s jiným autem, takže v tom problém rozhodně nebude. Druhá věc je, že na BRZ může bodovat do Evropy a zná tady tratě, takže by jeho neúčast byla poněkud nelogickým krokem.
08.08.2007 23:11
Acom
To karboš - ja nejsem pesimista ale spis se chystam, ze neprijde. To vis, ze bych budu nadseny kdyz dofrci. Pluto mne ale dneska uklidnoval, ze Travaglia dojede. Jsem zvedavy totiz na spickoveho pilota za volantem PV - jak si to rozdaji s Krestou. Prvni kolo vyhral pred lety Travaglia:-)
08.08.2007 22:08
Karbonyl - moderátor
Jasan, startovka bude eňo ňuňo, ale Travaglia rozhodně patří mezi největší favority. Uvidíme ;-)
08.08.2007 21:10
ajaj
Karbonylu, to by tě fakt zklamala neůčast jednoho jezdce, byť dobrýho? Kurnik, dyk startovka bude výstavní, tak jakýpa zklamání. Hlavu hore a gatě nech na místě.
08.08.2007 18:57
Karbonyl - moderátor
Jako by byl problém po Travagliu sehnat náhradní auto. Pro mě je sklenice poloplná, pro vás poloprázdná. Uvidíme, jak to celé dopadne... Třeba máte pravdu a já budu zklamán.
08.08.2007 18:04
Mara
On není pesimista ale realista
08.08.2007 14:14
Karbonyl - moderátor
Acom, přečti si poslední větu a přestaň se na všechno kolem barumky dívat tak strašně pesimisticky :-)
08.08.2007 10:35
Acom
tak Pluto, a barumka prisla o prvniho jezdce. Kdo dal? Solowow?
toplist