www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Norway

Isao Torii chválí Norskou rally

15. února 2006 • 10:15

Šéf továrního týmu Mitsubishi Motors Motor Sports Isao Torii vyjádřil spokojenost nejen se Švédskou rally, kde se ve skvělém světle blýskli jezdci Gigi Galli a Daniel Carlsson na Lancerech WRC, ale také s Norskou rally, kde Daniel Carlsson znovu startoval s Lancerem WRC.

Kromě toho absolvovalo sněhovou soutěž v Norsku dalších osmnáct vozů značky Mitsubishi. Daniel Carlsson byl téměř po celou dobu Norské rally na druhém místě za Henningem Solbergem, ale na RZ 12 svou rychlost přehnal a skončil ve sněhové závěji. Následně musel odstoupit.

„Chtěl bych pogratulovat norským organizátorům za skvěle připravený podnik,“ řekl na úvod Japonec. „Naplnilo se přesně to, že organizace může být i zábavná. Všichni to dělali s vášní a nadšením.“

„Zjistili jsme, že v Norsku jsou odlišné podmínky než ve Švédsku. V Norsku se totiž nejede tak rychle, jako ve Švédsku. Trať je klikatější. Také vůz potřeboval odlišné nastavení, než na sněhové Švédské rally.“

„Jen doufám, že se Norsko do kalendáře seriálu mistrovství světa prosadí, protože si to svou profesionalitou zaslouží. Mitsubishi sice z mistrovství světa vystoupilo, ale možná již v roce 2008 nebo ještě o něco později, se vrátíme zpět. Když se to stane, tak bychom určitě chtěli, aby byla Norská rally součástí mistrovství světa,“ dodal na závěr Torii.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist