www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - 5. Rally Galicina

Alexandrov zopakoval triumf ze Lvova

14. srpna 2007 • 03:00

Andrej Alexandrov navigovaný svou ženou Oksanou vyhrál pátý ročník Rally Galicina, další díl ukrajinského mistrovství. Potvrdil tak svůj úspěch z roku 2004, kdy ve Lvově vyhrál poprvé. Jednačtyřicetiletý pilot z Kyjeva a mistr Ukrajiny pro rok 2005 v jedné osobě vyhrál tři z celkových devíti rychlostních zkoušek a o 22 sekund porazil svého nejbližšího soupeře, Alexandra Saljuka juniora.

Rally se měla původně konat už koncem července, kvůli ekologické havárii, kdy ve lvovské oblasti vykolejil vlak a následně se vzňalo patnáct poškozených cisteren plných fosforu, byla však soutěž posunuta o dva týdny na první srpnový víkend. Tato změna se citelně dotkla startovního pole, neboť nový termín nevyhovoval řadě přihlášených posádek. Těch, které nakonec odstartovaly, bylo ve finále dvacet šest.

Soutěž začala asfaltovou tříapůlkilometrovou speciálkou v centru soutěže. Alexandrov se tam potýkal s problémy s převodovkou, naopak bez problémů byl Vladimir Petrenko, který zajel nejrychlejší čas; za ním skončil Alexandr Saljuk. V sobotu se začalo závodit na klasických šotolinových úsecích v Nikolajevské oblasti. Na úvodním testu se nevyhnul jezdecké chybě Saljuk, který nabral půlminutovou ztrátu a do konce soutěže ji již nebyl schopen stáhnout. Zbytečnou penalizaci si po chybě spolujezdkyně připsal Stiepan Mazur, který přijel o čtyři minuty později do časové kontroly. Po prvním dni vedl s osmisekundovým náskokem před dalšími pronásledovateli Jurij Protasov.

Ten však v neděli vylétl z dráhy a urvané kolo mu nedovolilo pokračovat. Do čela se tak dostal Alexandrov, který vyhrál dva ranní testy, čímž si vybudoval další náskok na Saljuka. Ten ke konci hodně tlačil na pilu a vyhrál poslední dvě vložky, ztráta z úvodu soutěže se však ukázala jako značně nepoddajná. Třetí místo vybojoval Valerij Gorban, který po třech startech se subaru usedl do „devítky“.

Rally Galicicna
1.Andrej Alexandrov-Oksana AlexandrovaUASubaru Impreza WRX STI N12N41:08:25.7
2.Alexandr Saljuk-Adrian AftanasevUAMitsubishi Lancer Evo IXN4+22.5
3.Valerij Gorban-Jevgenij LeonovUAMitsubishi Lancer Evo IXN4+44.5
4.Jurij Šapovalov/Kiryll NesvitUAMitsubishi Lancer Evo IXN4+56.4
5.Vladimir Petrenko-Dmitrij JarovjenkoUAMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:17.6
6.Igor Čapovskij-Andrej NikolajevUASubaru Impreza WRX STI N12N4+5:02.7
7.Igor Storčak-Irina KolomiejcevaUAVAZ 2112A6+10:05.5
8.Stiepan Mazur-Natalia FrančukUAMitsubishi Lancer Evo IXN4+10:22.0
9.Alexej Janovskou-Vladimir ŠčerbakovUAVAZ 2112A6+10:37.8
10.Valerij Vartanjan-Andrej DimovUAOpel Astra GSiN3+14:22.8

Další informace k Rally Galicicna naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist