www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Jižní Ural

Novikov vytěžil na Urale maximum bodů

11. srpna 2007 • 02:00

Během minulého víkendu pokračovala na Urale letošní sezona ruského mistrovství. Po mezinárodní Rally Russia, která hostila šampionát IRC, tentokrát posádky zavítaly na do seriálu poprvé zařazenou soutěž, Rally Jižní Ural. V okolí města Satka měl nejlepší výkonnost opět mladý Jevgenij Novikov, šestnáctiletý pilot týmu E-Art, který o 41 sekund porazil Jevgenije Vertunova, jenž byl pro změnu nejrychlejším Rusem na minulé soutěži v okolí Vyborgu. Novikov si tak upevnil svou pozici v čele průběžné klasifikace; druhému Andreji Žigunovi se vzdálil již na 21 bodů.

Přitom před uralskou rally byla jeho ztráta pouze jednobodová. V regionu Čeljabinsk chtěl pořadí otočit ve svůj prospěch, místo toho však otočil své mitsubishi na střechu. Stalo se tak na RZ 7; Žigunov odstoupil z druhého místa, v análech však zůstane vedle Novikova a Vertunoiva jako jediný pilot, který na této soutěži dokázal vyhrát rychlostní zkoušku. Mladý Novikov jich vyhrál celkem polovinu, tedy osm z celkových šestnácti. Jen o jednu méně si připsal Vertunov, kterého v úvodní etapě zbrzdil defekt. Jeho chvíle přišly během druhého dne, kdy už Novikov sázel spíše na taktickou jízdu.

Čest týmu ProSport neuhájil ani Žigunovův týmový kolega Andrej Lagunov, který musel odstoupit již po třech testech kvůli poruše převodovky a musel využít systém SupeRally. Třetí místo v cíli vybojoval obhájce loňského titulu Alexandr Želudov, který rally dokončoval se zlobícím zadním diferenciálem.

Na trati Rally Jižní Ural se objevil rovněž tovární tým Lada, který nasadil dvě posádky. S novou Ladou Kalina jel Andrej Vasilijev a skončil na celkovém čtrnáctém místě. Se starším kitem VAZ 21124 startoval Michail Iliakov; ten skončil na dvacátém místě, v hodnocení třídy A6 mu patřilo čtvrté místo.

Rally Jižní Ural
1.Jevgenij Novikov-Dmitrij ČumakRUSSubaru Impreza WRX STIN41:31:40.2
2.Jevgenij Vertunov-Georgij TroškinRUSSubaru Impreza WRX STIN4+41.8
3.Aleksandr Želudov-Andrej RusovRUSSubaru Impreza WRX STIN4+3:16.8
4.Viačeslav Prochorov-Jevgenij ŽivoglazovRUSMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:34.0
5.Andrej Truchin-Alexej PetrovRUSSubaru Impreza WRX STIP12+4:47.9
6.Alexej Cerlukjevič-Marina DanilovaRUSSubaru Impreza WRX STIN4+5:36.7
7.Dmitrij Lagunov-Boris KostyrkoRUSMitsubishi Lancer Evo IXN4+10:52.4
8.Dmitrij Nemirovskij-Dmitrij JakovčenkoRUSSubaru Impreza WRX STIP12+3:55.6
9.Sergej Gerasčzenko-Alexej KurnosovRUSCitroen C2A6+14:24.7
10.Jevgenij Ivolin-Sergej KozlovRUSCitroen SaxoN2+15:25.1

Další informace k Rally Jižní Ural naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist