www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Ancom Malaysian Rally

Crocker téměř mistrem APRC

15. srpna 2007 • 07:00

Cody Crocker si opět připsal plný počet bodů, když vyhrál páté pokračování letošního Asijsko-pacifického poháru, Malaysian Rally. Je tak na nejlepší k cestě za titulem, k němuž potřebuje ještě čtyři body, které musí nasbírat během posledních dvou podniků v Indonésii a Číně. Cestu mu tentokrát ulehčili i jeho největší soupeři Katsu Taguchi a Jussi Välimäki, kteří v Malajsii nedojeli do cíle.

Singapurská stáj MotorImage Rally Team tentokrát připravila pro své jezdce tři vozy. Vedle Codyho Crockera a Toshihira Araie se nově postavil také indonéský pilot Rifat Sungkar. Domácí barvy hájil trojnásobný vítěz APRC Karamjit Singh, který v barvách nového sponzora usedl Aldwich Berhad usedl do lanceru osmé evoluce, koupeného od novozélandského týmu Neil Allport Motorsport.

Do samotné rally nejlépe nastoupil Arai, během první etapy jej však o půl minuty předběhl Crocker. Za zády Japonce pak číhali krajan Taguchi a Fin Välimäki. Ten se však během dalšího pokračování dostal pouze na trať první nedělní vložky, kde mu začal stávkovat zadní diferenciál a Evropan tak ztratil šance na obhajobu úspěchu z roku 2005. Taguchiho potkala smůla v podobě dvojnásobného defektu na poslední vložce; pohromu indického týmu pak dokonal třetí jezdec Gaurav Gill, u jehož vozu se rozpadl pro změnu přední diferenciál. Naštěstí se tak stalo na poslední vložce, ze které byl Ind ještě schopen vůz dovléct do cíle v Danga Bay.

Potíže se však nevyhnuly ani Crockerovi. V nedělní části prohrál šest testů s Araiem a ve finále byl jeho vítězný náskok pouze čtyřiadvacetisekundový. V samotném finále jej ale pořádně vystrašil mezinápravový diferenciál, který se porouchal při přejezdu z cílové rampy do uzavřeného parkoviště, kam naštěstí Australan nakonec dojel. Cíl malajské soutěže vidělo kromě účastníků domácího mistrovství pouze sedm posádek přihlášených do APRC.

Ancom Malaysian Rally
1.Cody Crocker-Ben AtkinsonAUSSubaru Impreza WRX STIN42:49.46
2.Toshihiro Arai-Glenn MacneallJ/AUSSubaru Impreza WRX STIN4+24
3.Naren Kumar-Jeff JuddIND/NZMitsubishi Lancer Evo IXN4+5.57
4.Brian Green-Fleur PedersenNZMitsubishi Lancer Evo IXN4+16.10
5.Subhan Aksa-Hade MboiRIMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+22.02
6.Rifat Sungkar-Mohamad HerkusumaRISubaru Impreza WRX STIN4+23.41
7.Gaurav Gill-Karl FrancisIND/AUSMitsubishi Lancer Evo VIIN4+30.10

Další informace k Malaysian Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist