www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rajd Rzeszowski Matador

Bouffier novým leaderem polského mistrovství

15. srpna 2007 • 04:00

Poprvé v historii má polské mistrovství průběžně vedoucího muže pocházejícího z Francie. Bryan Bouffier během minulého víkendu vyhrál Rajd Rzeszowski a spravil si tak chuť z předchozího šotolinového Rajdu Lotos, kde mu vítězství doslova sebral defekt na jeho Peugeotu 207 S2000. Tehdy však bral cenné body za třetí místo, které mu jistě dopomohly k nové roli leadera šampionátu našich severních sousedů.

Na startu se sešla řada pilotů jak s produkčními vozy, tak se speciály S2000. Rybník však zpočátku všem vypálil famózně Grzegorz Grzyb na Suzuki Swift S1600, který si připsal nejrychlejší čas na první „erzetě“. Ve své letošní tradici pokračoval Leszek Kuzaj, který opět havaroval na trati první rychlostní zkoušky. Během úvodní etapy se také udělaly pořádně velké vrásky na čelech mechaniků týmu JM Engineering, který kromě vozů japonské značky poprvé na závody přivezl také nový Fiat Punto S2000. Premiéra v podání Norberta Guzka však rozhodně nedopadla podle představ, neboť při havárii, kdy byl navíc zraněn jeden z diváků, se z bíločerného fiatu stala nepěkně vyhlížející hromada plechů.

Potíže se nevyhnuly ani pravidelnému účastníkovi ME Michalu Solowowi, který musel měnit převodovku, jejíž poněkud delší výměna byla příčinou čtyřicetisekundové penalizace. Jakékoliv technické problémy však minuly Bouffiera, který si během druhé deštěm zmáčené etapy pouze hlídal svůj náskok. Smolně skončila spanilá jízda Grzegorze Grzyba, který se postupně propadal z druhého místa, až v přemíře snahy skočil po nedobržděné zatáčce do pole a s proraženým chladičem musel odstoupit. Stříbro tak nakonec připadlo Sebastianu Fryczovi, který stejně jako Tomasz Kuchar. Bitva o letošního polského mistra tak bude mít ostrý náboj, neboť do konce sezony zbývají ještě dva podniky. Tím bližším bude začátkem září Rajd Nikon.

Rajd Rzeszowski Matador 2007
1.Bryan Bouffier-Xavier PanseriFPeugeot 207 S2000N41:50:51.2
2.Sebastian Frycz-Jacek RathePLSubaru Impreza STIN4+2:13.7
3.Michal Bebenek-Grzegorz BebenekPLMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:29.1
4.Kajetan Kajetanowicz-Maciej WislawskiPLMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:42,8
5.Michal Solowow-Maciej BaranPLFiat Punto S2000N4+2:51.1
6.Pawel Dytko-Tomasz DytkoPLMitsubishi Lancer Evo IX N4+3:22.4
7.Zbigniew Gabryś-Artur NatkaniecPLMitsubishi Lancer Evo IX N4+3:32.9
8.Maciej Lubiak-Przemyslaw MazurPLFiat Punto S2000 N4+5:29.5
9.Mariusz Stec-Zbigniew GruszkaPLMitsubishi Lancer Evo IX N4+6:40.9
10.Maciek Oleksovwicz-Andrzej ObrebowskiPLSubaru Impreza STiN4+8:58.9

Další informace k Rajdu Rzeszowskému naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist