www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Toyota Kluger Rally SA

Evans prodlužuje vítěznou sérii

16. srpna 2007 • 09:00

Jezdec týmu Toyota TRD Simon Evans navigovaný svou manželkou Sue opět prodloužil svou nebývale úspěšnou letošní sérii, ve které v řadě vyhrál již čtyři dvojzávody. Tím zatím poslední byla o minulém víkendu Toyota Kluger Rally SA v jižní Austrálii. Evans tak konečně prolomil smůlu, která jej v této soutěži dlouhodobě pronásledovala.

Loňský vítěz Steve Glenney na pilota „enkové“ corolly mocně tlačil, první etapu však nakonec prohrál o těsných devět desetin! Měl tak Evansovi co oplácet, což jasně naznačil během první zkoušky druhého dne, kterou dokázal i s prázdným kolem a zamlženým čelním sklem. Ani celkem tři vyhrané „erzety“ však na Evanse nakonec nestačily. Ten totiž vyhrál ještě o dvě více a druhý den vyhrál s téměř dvacetisekundovým náskokem. Na posledním stupni vítězů nakonec skončil Dean Herridge, který jen týden předtím vybojoval stříbro v soutěži čínského národního mistrovství.

Letošní novinka z dílen TRD, Toyota Corolla S2000 vedená Nealem Batesem, skončila na čtvrtém místě, čímž si oproti první etapě pohoršila o jedno místo. Vůbec se nedařilo týmu Pirtek, jehož fiesty S2000 tentokrát provázela pořádná porce smůly. Darren Windus dojel jen do čtvrté rychlostní zkoušky, kde jej zastavila porucha motoru. Michal Guest najel podstatně více kilometrů, průběh soutěže však rozhodně nedodával pocit spokojenosti. V první etapě měl potíže se spojkou a skončil až na dvacáté pozici. Během druhého dne už byl tento problém vyřešen a Guest zajížděl velice slušné časy. Ovšem pouze do chvíle, než se porouchalo zavěšení zadní nápravy. Od toho okamžiku se pilot propadal pořadím, závada jej nakonec připravila o umístění v nejlepší pětce.

Toyota Kluger Rally SA - 1. etapa
1.Simon Evans-Sue EvansAUSToyota Corolla SportivoN457:53.0
2.Steve Glenney-Bernie WebbAUSSubaru Impreza STIN4+0.9
3.Neal Bates-Coral TaylorAUSToyota Corolla S2000N4+29.7
4.Dean Herridge-Bill HayesAUSSubaru Impreza STIN4+37.1
5.Brendan Reeves-Rhianon SmythAUSSubaru Impreza STIN458.4

Toyota Kluger Rally SA - 2. etapa
1.Simon Evans-Sue EvansAUSToyota Corolla SportivoN450:03.6
2.Steve Glenney-Bernie WebbAUSSubaru Impreza STIN4+19.1
3.Dean Herridge-Bill HayesAUSSubaru Impreza STIN4+28.4
4.Neal Bates-Coral TaylorAUSToyota Corolla S2000N4+43.5
5.Brendan Reeves-Rhianon SmythAUSSubaru Impreza STIN4+50.4

Další informace k Toyota Kluger Rally SA naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist